Podle Yvetty se člověk se závislostí narodí. Drogy a alkohol pro ni byly společníky po celý dosavadní život. Z tichých a nenápadných se ale stali řvoucími. „Když jsem začala hrát ve filmech, tak se tam pilo, co si budeme povídat. Takže tam jsem vlastně začala,“ přiznala se herečka ve 13. komnatě České televize. Před kamerou poprvé stála ve svých jedenácti letech. O rok později zazářila ve filmu Přijela k nám pouť a její Žluťásku, žluťásku, čičorečko znělo celou republikou.

Šuškalo se, že jí cestu k herecké kariéře vydláždili její starší sourozenci a především nejslavnější bratr Jiří Korn, který už hrál a zpíval se známou kapelou a chystal sólovou desku. „Najednou jsem měla pocit, jako by mi ubližoval. Ale on za to nemohl, samozřejmě. Tak jsem dělala věci, který byly na škodu. Chodila jsem špinavá, nosila jsem roztrhaný kalhoty, abych mu dělala ostudu. Protože mi všichni předkládali, že za to, kde jsem, vděčím jemu,“ svěřila se herečka. Možná i proto talentovaná Yvetta opustila ve druhém ročníku konzervatoř a snažila se živit jak se dalo. Dělala uklízečku, kuchařku, pokojskou, bedňáka a sem tam si zahrála. Ve třiadvaceti letech ji ale brácha Jirka Korn musel odvézt poprvé do léčebny. (Zdroj: www.ceskatelevize.cz, 13. komnata Yvetty Kornové , říjen 2017)

Alkoholu se pak nedotkla sedm let, ale jakmile ji někdo pozval ven, nedokázala se udržet a opila se znovu. Pak se k tomu přidaly drogy. Spolu s manželem fetovala rok a půl. Mezitím ji úřady odebraly všechny tři děti, ke kterým nyní hledá znovu cestu. Opět se dostávala do léčeben a přežívala v ubytovnách, kde se za těžce vydělané peníze opíjela, aby přežila den. Z nejhoršího ji z nepochopitelných důvodů vytáhl režisér Tomáš Magnusek. „Když nemá práci a nudí se, pije, když práci má, je O.K. a bezvadná,“ prohlásil. „V Ratibořicích v Babiččině údolí jsem otevřel filmové muzeum. Yvetta tam za peníze rok prováděla a pracovala i v místní restauraci. A když se náhodou napila, udělal jsem zle a ona se dala okamžitě do cajku," komentuje svůj počin. Navíc ji obsadil do svých dvou snímků, filmu Stáří není pro sraby a seriálu Sedmá brána, které se budou vysílat v roce 2021. (Zdroj: www.blesk.cz, srpen 2020)

„Ve filmu hrajou takový humusácký houmlesáky a jde jim to skvěle,“ prozrazuje Blesku Magnusek, který obsadil i kamaráda Yvetty Josefa Petrů. Kolem nich kráčí ve filmu Jiří Krampol a oni na něho pokřikují: „Hele, prosím tě, nemáte ňáký drobný?“ A Krampol na ně: „Nemám, běž do práce, ty dobytku!“ A oni: „To víš, nikdo není dokonalý!“ Směje se režisér, jenž dal Yvettě obrovskou šanci vrátit se ke své lásce – herectví, kterou kvůli pocitu osamění a dalším vnitřním démonům opustila.