Respektovaný módní guru přijal pozvání snoubenců Yemiho a Jaromíra a v sobotu 24. července se zúčastní jejich svatby v restauraci Soho. Ty Hunter ale nebude jen váženým hostem. Z módní metropole New York City přiváží také výběr obleků pro svatební pár a tak na 300 svatebčanů, bude moci jeho stylistické umění posoudit na vlastní oči.

Yemi A.D. o svatbě

Naše svatba není vůbec tradiční, a proto jsme se na ni nechtěli ani klasicky, konzervativně obléknout. Nejraději nakupujeme v New Yorku, mají tam obrovský výběr. U nás se toho pro muže moc sehnat nedá. Proto jsme poprosili Tye, zda by nám v New Yorku svatební outfit nevybral a on souhlasil,“ vypráví Yemi. Známému stylistovi prozradil pouze své a Jaromírovi míry a velikost bot, zbytek nechal na něm. Co si v „den D“ oblékne, se tak dozví pouhé dva dny před obřadem. „Nebojím se. Líbí se mi, jak Ty pracuje, je to profesionál.“

Popová diva Beyoncé ale není jediná, kdo bude muset kvůli Yemiho a Jaromírově veselce propustit na pár dní svého osobního strážce šatníku. O poznání hůř je na tom Kylie Minogue, které hrozí, že zůstane bez vizážistky. Oscarová make-up artistka Katherine Brown totiž slíbila, že pokud jí v tom nezabrání pracovní povinnosti, sobotnímu obřadu bude také přihlížet. „Katherinina účast by mi udělala velkou radost, ale ještě větší našim maminkám. Slíbila je totiž nalíčit,“ směje se Yemi, jenž poznal renomovanou vizážistku při natáčení hollywoodského velkofilmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian a od té doby jsou v kontaktu.

„Pro nás s Jaromírem není důležitý počet hostů, ale kdo ti hosté jsou. Když jsem v 17ti letech přijel z Liberce do Prahy, nikoho jsem tu neznal. Za své úspěchy vděčím spoustě lidí, kteří mi v průběhu mého života pomohli. Naši přátelé a kamarádi nás vždycky podporovali a my je v tento velký den chceme mít nablízku.“ vysvětluje Yemi a jedním dechem dodává: "Hlavním důvodem otevřené komunikace s médii na téma naší svatby je osvěta. Mimo hlavní město se často setkáváme s projevy homofobie a negativními názory lidí, kteří nemají relevantní informace. Vím, že to současní homosexuálně orientovaní mladí lidé nemají vůbec jednoduché. Snažíme se posunout české vnímání lidí o krok blíž vzájemné toleranci k menšinám."