Americký magazín National Enquirer přinesl nečekanou zprávu, která šokovala fanoušky Whitney Houston napříč světem. Lékaři diagnostikovali zpěvačce rozedmu plic. V jejím případě jde o důsledek dlouhodobého stylu života s užíváním drog a kouření. „Rozvinul se u ní plicní emfyzém a lékaři ji varovali, že pokud okamžitě nepřestane s kouřením, může zemřít velmi ošklivou smrtí,“ svěřila se magazínu nejmenovaná zpěvaččina kamarádka. Takovou ránu hvězda z Osobního strážce nečekala ani v rámci svých abstinenčních příznaků při předešlých léčbách své závislosti. Ta v jejím případě odstartovala v roce 2000, kdy se potýkala s nezáviděníhodnými problémy svého výbušného a násilnického manžela Bobbyho Browna.

  • Do Whitney se začal trefovat bulvár, a dokonce ji média pohřbila zaživa. Svět tenkrát oběhl blud, že zpěvačka náhle zemřela. O rok později podepsala kontrakt na 100 milionů dolarů se závazkem natočení šesti nových alb. Píše se rok 2011 a Whitney dosud vydala „jen“ dvě (Just Whitney/2002 a I Look to You/2009)

Rozedma plic je chronické zúžení plicních cest doprovázené destrukcí plicních sklípků, které se nedá zcela vyléčit, ovšem může se odstranit za pomoci transplantace plic. Některá média s touto zprávou zpěvačku pohřbila definitivně. A vlastně podruhé. Zdali opodstatněně, či nikoliv, to ukáže čas.

  • Whitney se rozhodla, že i po nedávno skončené třicetidenní odvykací terapii bude léčebnu pro závislé nadále navštěvovat, a tím podpoří svůj „nový život“ bez alkoholu, cigaret a drog.

Samozřejmě si přejeme, aby Whitney mohla v prvé řadě svobodně dýchat. Ale nezlobili bychom se, pokud by nás za nějaký čas – možná! – velmi příjemně překvapila v plné síle i kráse.

  • Whitney, držíme ti pěsti!

PIKANTNOSTI alias WHITNEY:

  • Maminka Whitney coby gospelová zpěvačka zpívala doprovodné vokály samotnému Elvisi Presleymu či Arethě Franklin.
  • Než si začala zahrávat s drogami, byl její hlasový rozsah 3,2 oktávy (stejný má např. Jessica Simpson), přičemž plným hlasem zpívala v rozpětí C4 – Gis5.
  • Jeden z jejích hitů Step by Step pro ni složila Annie Lennox, která navíc Whitney k tomuto songu nazpívala i vokály.
  • Dosud prodala přes 170 milionů svých alb.

Přečtěte si ještě na Kafe.cz:

Dětské pěvecké hvězdy 80. let