Život

Werner Possardt (†53) se narodil 12. dubna 1951 v bavorském Schwabmünchenu a paběrkoval malé role a zkoušel štěstí u divadla. Poprvé se před kamerou objevil až v roce 1985 v seriálu Die Schwarzwaldklinik, která byla nápadně podobná seriálu Nemocnice na kraji města. O tři roky později přišla jeho nejslavnější role v Cirkusu Humberto.

U filmu dlouho nevydržel a založil producentskou firmu. Roky se mu dařilo, ale na přelomu tisíciletí zkrachoval. Rozjela se tím nekonečná šňůra nešťastných náhod a tragédií.

Zdraví

Krátce po neúspěchu v práci přišly vellké zdravotní problémy a musel podstoupit náročnou operaci a transplantaci ledvin. Těžké období překonal jen díky manželce Brit a dcerám. Po zotavení se ještě jednou vrátil k filmu a zahrál si ve snímku Pravda přijde nakonec. Změnil přístup k životu, zvolnil pracovní tempo a více cestoval.

Konec

Právě poznávání dalekých krajin se mu ale stalo osudným. Na sklonku roku 2004 se nacházel v thajském Phuketu a stal se jednou z obětí ničivého tsunami. Přežil, ale mnohačetným zraněním posledním den v roce podlehl. Bylo mu pouhých třiapadesát let.

Stejný osud potkal přes 220 tisíc lidí včetně snoubence české modelky Petry Němcové (40).