Quentin Tarantino

Více času než ve škole trávil Quentin Tarantino ve videopůjčovně. Zřejmě věděl, co dělá, protože je autorem mnoha filmů jako je Pulp Fiction, Kill Bill, Sin City, Hanebný pancharti, Nespoutaný Django nebo Osm hrozných. Zapsaly se do historie a získaly nespočet ocenění (cenu BAFTA, Zlatý Glóbus i Oscara). Točí bez ustání a laťku drží stále hodně vysoko. Stejnou životní cestu si prožil i novozélandský režisér Oskar Peter Robert Jackson, který brilantně zpracoval příběhy o Středozemi od J. R. Tolkiena.

Cameron Diaz

Dnes ji známe jako úspěšnou komediální herečku, ale začínala jako modelka. Studovala v Long Beach, ale zlákali ji agenti Elite Model a před Cameron se otevřely dveře do jiného světa. Fotila kampaně pro Levi´s i Calvina Kleina. Její půvab a talent nezůstal bez povšimnutí a o rok později už vyhrála konkurz do filmu Maska, kde po boku Jimma Carreyho odstartovala její herecká kariéra.

Jim Carrey

Dnes je Jim Carrey synonymem humoru, ale ne vždycky mu bylo do smíchu. Ani nenastoupil na střední školu a pomáhal rodičům s rozpočtem, vzal místo vrátného a potajnu si budoval jméno jako stand-up komik. Sláva nepřišla ze dne na den, ale hned jak se rodinná finanční situace zlepšila, vycítila synův potenciál a začala ho naplno podporovat. Díky tomu se mohl zviditelnit a my ho známe z mnoha nezapomenutelných rolí, kdy poškádlil naši bránici.

Drew Barrymore

Herečka dostala svou první filmovou roli v pouhých 7 letech a zazářila jako malá Gertie v E.T. - Mimozemšťan. Rychle nabytou slávu ale neustála, propadla drogám a na střední školu nezbyl kvůli odvykacím kůrám čas. Neupadla v zapomnění a dodnes září na filmovém plátně v obležení těch nejlepších. Připomeňme Charlieho andílky s Cameron Diaz a Lucy Liu, 50x a stále poprvé s Adamem Sandlerem nebo Už teď mi chybíš s Toni Colette.

Robert Downey Jr.

Na filmovém plátně hraje filantropa a arogantního Iron mana. Ve skutečnosti patří mezi hollywoodskou smetánku a podporuje, co se dá. Cesta za slávou byla přímá. Škola ho nebavila, náhodou potkal filmové producenty, slovo dalo slovo a do školní lavice se už nevrátil.

Keanu Reeves

Střední školy střídal jako ponožky. S myšlenkou herectví si pohrával už od dětství, ale rodiče se ho snažili udržet na "správné cestě". Jakmile odešel ze čtvrté školy v Torontu, věděl, že jeho místo je před kamerou. Jeho nejslavnější role v Matrixu je nezapomenutelná.

Johnny Depp

Nejslavnější pirát měl od mala svou hlavu. Na střední škole se jen mihnul a všechno svoje úsilí vložil do hudby. Ze začátku to nebyla žádná hitparáda, a tak vzal alespoň menší práce u filmu. Ze štěků se dostal k legendárním rolím podivínů a unikátní spolupráci s Timem Burtonem. Nakonec se vrátil i k hudbě a se svou kapelou Hollywood Vampires už několikrát navštívil i Českou republiku.