Vrať se do hrobu

Snímek z roku 1989 vypráví příběh třicátníka Jakoubka, který se živí jako sociolog, snaží se být poslušným manželem a nápomocným otcem dvou dětí. Když dostane výzkumný tým projekt o postojích mládeže, dostane ďábelský plán a začne se vydávat za studenta gymnázia. Velice rychle nabyde dojmu, že má zpět své mládí a bezstarostný život. Realita se ale ošálit nedá, a tak ho přísliby a povinnosti brzy doženou.

Jaroslav Dušek

Herec Jaroslav Dušek je brilantním hercem a moderátorem. Je členem divadla Vizita založeného na improvizaci a Radia Mama, pravidelně uváděl předávání Českých lvů a obdržel Bludný balvan od Českého klubu skeptiků Sysifos. V osobní rovině prošel zvlášní proměnou. Přestal důvěřovat lékům, nasadil bylinky a zul boty. Má svůj svět a nehodlá se vrátit zpátky.

Milan Šteindler

Snímek Vrať se do hrobu byl pro Šteindlera vstupenkou mezi opravdové herce. I když měl ambice už dřív, nedokázal se prosadit víc než jako asistent v barrandovských ateliérech. Exceloval i v humorném seriálu Česká soda a jazykovém kurzu Alles Gute. Prosadil se jako scénárista a s filmem Díky za každé nové ráno získal čtyři České lvy. Po úspěchu se na dlouho odmlčel a hledal vhodný materiál pro tvorbu. Na divadlo nikdy nezanevřel, zahrál si v Perníkové věži a byl součástí komerčního projektu Clever.

Dana Batulková

Druhým domovem herečky Danuše Batulkové je divadlo Rokoko a Na Jezerce. Na co sáhne, to se jí daří. Zahrála si v sitcomu Comeback, Ohnivý kuře nebo Gympl s (r)učením omezeným. Svůj pohybový potenciál naplno využila v roce 2008 v taneční soutěži Stardance, kde s Janem Onderem porazila konkurenci a dotančila na samý vrchol. Manželství s Davidem Prachařem jí nevyšlo, ale radost jí dělají obě děti - Mariana se snaží prosadit jako zpěvačka, Jakub si vzal Agátu Prachařovou, je porotcem talentových soutěží a oblíbeným hercem.

Klára Trojanová

Manželka Ivana Trojana je nejen herečkou, ale i zasloužilou matkou. Často se objevuje ve filmech po boku svého muže (Jedna ruka netleská) nebo nejstaršího syna, který už začíná hrát otcovu mladší verzi. Bohužel ji dohnaly psychické problémy a na jejím vzhledu se podepsaly. To ale nemění nic na tom, že je velmi aktivní a oblíbenou herečkou.

Věra Vlčková

Věra Vlčková ztvárnila mnoho rolí - Spalovač mrtvol, Znamení raka, Kukačka v temném lese, Této noci v tomto vlaku, Jak básníkům chutná život nebo Případ mrtvého muže. Film Vrať se do hrobu byl její poslední hereckou zkušeností. Krátce po jeho dotočení zemřela v pouhých 45 letech na následky infarktu.

Halina Pawlowská

Komička začínala sice jako herečka, ale mnohem lépe se cítí v roli moderátorky nebo spisovatelky. Pořad Banánové rybičky i její knihy o životních paradoxech, s radami pro ženy a návody na přežití se těší velké oblibě. Svérázný humor k ní patří stejně jako spouta kil navíc.

Yvetta Blanarovičová

Na jedné straně čert z pohádky Princezna ze mlejna, na druhé straně nádherná padesátnice, která se dokázala prosadit před kamerou i jako zpěvačka. Že není panenkou z cukru dokazuje každý rok, kdy vyráží na dlouhé "baťůžkářské" cesty po světě. Poslední roky podporuje charitativní projekty. La Sophia se zaměřuje na opuštěné děti a probouzí v nich skrytý talent.

Eva Holubová

Oblíbená a excentrická herečka Eva Holubová o sobě umí dát vědět nejen svými výkony ve filmech a v divadle. Držitelka Českého lva za film Ene bene a ocenění z newyorského festivalu za Účastníky zájezdu se často vyjadřuje k politickému dění. Kvůli endogenním depresím propadla alkoholu, ale dokázala závislost překonat a hereckou kariéru nehodlá pověsit na hřebík.