Kultovní komedie z pera Haliny Pawlowské, v níž si "střihl" režisér Šteindler i hlavní roli doslova zlidověla. Hláška, a zároveň název filmu Vrať se do hrobu!, děsí už přes třicet let zralé muže, kteří se snaží okouzlit mladší generaci. Děsila i samotného režiséra, kterého po premiéře filmu pronásledovala. Dostával anonymní telefonáty se vzkazem "Vrať se do hrobu!" nebo ho v jedné hospodě dokonce napadl skinhead, který mu podle zajímavostí uvedených na webových stránkách ČSFD řekl: "Ty vole, vrať se do hrobu, to je celý o mně!"

Původně hlavní roli sociologa Šteindler hrát neměl. Konkurzu se účastnil například Pavel Noga nebo Miroslav Vladyka, který byl žhavým kandidátem. Po rozhovoru s režisérem Jiřím Menzelem se Milan Šteindler rozhodl, že kromě režie se ujme i hlavní role. Zahrál si tak vedle Haliny Pawlowské, Evy Holubové, Ivetty Blanarovičové, Dany Batulkové nebo Jaroslava Duška.

Pracovní název filmu zněl “Po maturitě“, ale nakonec prošlo mírně kontroverzní "Vrať se do hrobu!", což se tehdejší schvalovací komisi vůbec nelíbilo. Režisér si název obhájil doslova marketingově, kdy komisi přesvědčil, že právě název do kin naláká tisíce diváků. I když Šteindler očekával, že s filmem bude větší problém, cenzoři nezasáhli. Pražským Zahradním městem se tak mohli začít prohánět herci a tvůrci. Ožila i budova Gymnázia Na Vítězné pláni a Střední knihovnická škola na Praze 4. Film byl tak úspěšný, že získal v roce 1990 cenu za první film na tehdejší soutěži Dny českého a slovenského filmu v Bratislavě.