S nadsázkou o sobě tvrdí, že je hypochondr a baví ho listovat si v medicínských knihách. Kromě toho se zajímá také o filozofii a miluje zpěv, kterému už se pár let profesionálně věnuje. Koncertuje s kapelou, vydává singly a účinkuje i v mnoha muzikálech. Teď ho zrovna jeden nový v Divadle Broadway čeká – Láska nebeská, na kterou už se moc těší.

Jak moc jste toužil po roli v tomto muzikálu?

Budou v něm písně Waldemara Matušky a Waldemar je samozřejmě legenda a jeho písničky jsou krásný. Ale mě osobně to zaujalo z jiných důvodů. Vždycky jsem hrál v historických nebo minimálně dobových muzikálech a tohle je první muzikál, který je z dnešní doby, což je super. Tady se mi konečně možná splní, že budu hrát normálně v džínách a tričku. Ale hlavně ta role je student medicíny, což je pro mě jako pro hypochondra a člověka, který miluje medicínu, to nejlepší, co se mu mohlo stát. Takže uvidíme, jak to celé dopadne. Budu rád, když se to odehraje.

Neminul jste se povoláním? Nechtěl jste být náhodou lékař?

Chtěl, ale bohužel jsem si začal broukat a šlo mi to od sedmnácti tak nějak samo, takže jsem začal dostávat práci v tomhle oboru a k medicíně jsem se nedostal. Nejde zároveň dělat medicínu a hrát, tak jsem si vybral asi jednodušší a pro mě zajímavější cestu. Ale ta doktořina ve mně pořád je. Mrzí mě to.

Už se na nový muzikál nějak připravujete?

Ne, zkoušení ještě neprobíhá. Mělo by se začít až na začátku listopadu, když tedy Bůh dá, protože nevíme, co se bude dít. Trošku se bojíme, ale pevně věříme, že to dopadne dobře.

Musel už jste kvůli koronaviru měnit plány?

Ano, měl jsem v plánu hodně věcí. Premiéru nového muzikálu Hamlet, do toho asi čtyřicet koncertů s kapelou, se kterou jsme to nakonec vyřešili a našli alternativu, že jsme hráli nejprve každý víkend a v létě už pak normálně, za což jsem rád. Měl jsem také naplánovanou zahraniční cestu, ale její zrušení mi zas až tak nevadilo. Byli jsme s klukama po Čechách a bylo to fajn. Mám Čechy rád.

Co vás ještě do konce roku čeká?

Teď se sice koncerty zase postupně ruší, ale měl bych hrát představení jako Tarzan, Muž se železnou maskou, Tři mušketýři… A jak už jsem řekl, budeme zkoušet Lásku nebeskou, a ještě do toho mám zkoušet Hamleta, ale osobně se obávám, že bude také spousta volna.

Kdyby přišla nabídka na roli, kvůli které byste musel třeba dohola, šel byste do toho?

Kdyby ta role byla natolik zajímavá, že by to k tomu patřilo, tak jo. Bavila by mě samotná proměna i příprava na tu roli, ale tohle v České republice bohužel chybí. V Americe mají třeba čtyři měsíce jen přípravu na film, lidé se do svých rolí dostávají a pak podají excelentní výkon. Tady to tak není, ale určitě by mě to bavilo.