Herec se zastřelil v obci Slunečná, která leží nedaleko České Lípy. Když jeho dcera Tereza (51), která je vyhledávanou herečkou, dostala nabídku na seriál nesoucí název obce, kde její otec našel smrt, zaváhala. Nechtěla si každý den natáčení připomínat, že přišla o blízkou osobu. Přesvědčilo ji herecké složení seriálu - Dana Batulková (62), David Prachař (61), Eva Holubová (61) a Ondřej Pavelka (64).

Seriál se navíc nenatáčí přímo ve Slunečné, ale v Zápech u Staré Boleslavi. Vesnice dělí více než 90 kilometrů. Na slavného otce myslí Brodská každý den, útěchou jí může být, že je nejen díky zmiňovanému seriálu úspěšná a oblíbená jako on.

Konec

Zpráva o hercově smrti přišla jako rána z čistého nebe. Stella Zázvorková (†83) ale měla jasno. Byla s ním totiž navštívit hereckého kolegu Miroslava Horníčka (†84), který ležel v liberecké nemocnici po mozkové příhodě a s cukrovkou. Brodský nesl pohled na svého přítele velice těžce. Celý život působil jako elegán a nechtěl, aby ho lidé viděli v nedůstojných situacích na pokraji sil. Nebál se smrti, ale procesu umírání.

Smrt plánoval. Stelle Zázvorkové předal dopis, kde ji prosil o pochopení, a paní, která mu pravidelně venčila psa, odvezl milovaného jezevčíka Huga. Jeho dalším cílem byla chalupa ve Slunečné. Vypadá to, že se Brodský inspiroval scénkou, kterou rok před smrtí zahrál v nerozlučném tandemu se Stanislavem Zindulkou (†86). Ten smutně bilancuje nad svým životem, drží v ruce revolver a sbírá odvahu obrátit ho proti sobě.

Deprese

Velkou měrou k jeho rozhodnutí přispěly celoživotní deprese, kterými trpěl. Ve společnosti se mu dařilo je maskovat a psychické problémy balil do černého humoru. "Každý to chápe u Miloše Kopeckého (†73), a mně to nikdo nevěří."

Od začátku

Jeho rodiče byli úředníci a nadšení ochotníci, lásce k herectví se ale Brodský dlouho bránil. Ještě na střední škole koketoval s tancem, vystupoval v nočních barech a byl vynikající stepař.

Kariéru rozjel v divadle E. F. Buriana, většinu života si držel vinohradské angažmá a pravidelně hostoval v Národním divadle. Mezi jeho nejslavnější televizní počiny patří seriál Světáci a filmy Odsouzený z Pinktownu, Rozmarné léto, Skřivánci na niti, Jakub lhář a Tajemství hradu v Karpatech. Prosadil se i jako dabér a roky působil v Československém rozhlase. Jeho hlas měl skřítek Hajaja a mezi dětmi oblíbený Taťka Šmoula.

Dvakrát se oženil a dvakrát rozvedl. Poprvé podlehl kouzlu tanečnice a historičky baletu Bíby Brodské (†96), druhou ženou se stala herečka Jana Brejchová (80), se kterou má dceru Terezu.