Autorský duet s názvem Chvíle vánoční, připomínající dojemnou píseň Karla Gotta s dcerou, vydal Vlasta na konci listopadu. Od té doby nasbíral na YouTube přes 300 tisíc zhlédnutí a stovky nadšených komentářů. „Původně jsem píseň jako duet neplánoval a měl jsem ji připravenou k vydání už loni. S kapelou jsme ji párkrát zahráli na mých vánočních koncertech a ohlasy byly skvělé. Na jednom z koncertů byla přítomna i má dcera Linda, která zničehonic zatoužila píseň zazpívat se mnou. Řekl jsem si, proč ne, a její přání samozřejmě splnil. Od první chvíle jsem byl v úžasu a publikum také. Tehdy jsem pochopil, že jediné, co této písni chybělo k dokonalosti, byl právě její hlas,“ vysvětlil Horváth v rozhovoru pro Novinky.cz. Zajistil si tak místo v rádiových hitparádách a rozhovory v médiích.

I když by se mohlo zdát, že se po Vlastovi slehla po SuperStar zem, není tomu tak. Ještě před epidemií covidu-19 měl plný kalendář a hrál s kapelou každý víkend. Jeho repertoár se skládal především z písniček z posledního alba Stále nevěřím z roku 2019 a nových písní, které pravidelně skládá a vytahuje je „ze šuplíku“. Jeho fanoušci ho navíc mohou sledovat na Facebooku, kam pravidelně přispívá. Nechává tak nahlédnout do soukromí své rodiny, které nyní věnuje maximum času. Vlasta totiž není jen zpěvák, ale je také úspěšný podnikatel a učitel.

Šest let učil na Mezinárodní konzervatoři Praha interpretaci v oddělení rockové opery, pracuje jako producent a vlastní nahrávací studio. Málokdo ale ví, že toto všechno chtěl Vlasta zahodit. Hlavním důvodem byla smrt jeho mladšího bratra Michala, jenž s ním hrál v kapele a zemřel při autonehodě. „První dny jsem jen seděl v křesle a měl pocit, že je konec. Pak se to ale začalo postupem času měnit. Začal jsem psát a šlo to úplně samo. Psal jsem opravdu od srdce a všichni mi říkají, že je to úplně jiná hudba,“ řekl v rozhovoru pro Český rozhlas. Právě i smrt jeho bratra ho posunula v autorské tvorbě, v níž chce být zcela upřímný. To se mu, podle reakcí jeho fanoušků, opravdu daří.