Soudní spor mezi Meghan Markle a vydavatelstvím Associated Newspapers by v dohledné době mohl konečně dospět ke svému konci. Právníci vévodkyně Meghan totiž chtějí soudci předložit návrh, aby spor uzavřel v její prospěch souhrnným rozsudkem. Podle právníků vydavatelství Associated Newspapers zveřejněním úryvku dopisu, který Meghan adresovala svému otci a ve kterém mu vytýkala, že nedorazil na její svatbu, jasně zasáhlo do Meghanina soukromí. Je tak podle nich zbytečné, aby došlo k předvolávání dalších svědků.

Pokud však soudce jejich žádosti nevyhoví, roztočí se kolotoč, který může ostře zasáhnout celou britskou královskou rodinu. Podle webu Sunday Times lze očekávat, že by došlo k předvolání hned několika zaměstnanců Buckinghamského paláce. Někteří z bývalých poddaných Harryho a Meghan se prý již připravují na nejhorší. „Došlo by k odhalení interních provozů paláce, pro celou královskou rodinu to bude hluboce nepohodlné,“ tvrdí údajný zdroj podle Aha!.

Pro Harryho a Meghan je ovšem možná ještě děsivější, že by se u soudu mohli potkat s Meghaniným otcem Thomasem Marklem. Je více než jasné, že by šlo o neuvěřitelně nepříjemnou a choulostivou situaci pro všechny zúčastněné. Thomas Markle totiž stojí přímo proti své dceři a jejímu manželovi. Je klíčovým svědkem obhajoby vydavatelství.

Ať se stane cokoliv, Harry bude vždy stát za svou manželkou. „Ztratil jsem matku a nyní sleduji, jak se moje žena stává obětí stejných mocných sil,“ nechal se podle NationalPost.com princ slyšet v roce 2019, když oznámil, že Meghan žaluje vydavatelství Associated Newspapers za „bezohlednou kampaň“.

Princ Harry a Meghan by se rovněž velmi rádi podívali do Velké Británie, aby mohli trávit čas i s ostatními členy britské královské rodiny. Ostatně již během svého velkého oznámení, ve kterém uvedli, že se chtějí vzdát svých královských povinností, se nechali slyšet, že chtějí trávit svůj čas střídavě v Americe a v Anglii.

V současné době však není úplně jasné, kdy se dvojice do Velké Británie vypraví. V cestě jim totiž stojí právě probíhající pandemie koronaviru.