Již několik dlouhých měsíců se táhne soudní spor mezi vévodkyní Meghan a vydavatelstvím Associated Newspapers. Meghan vydavatelství žalovala kvůli tomu, že listy Daily Mail a Daily Mail Online zveřejnily přepis dopisu, který Meghan adresovala svému otci Thomasi Marklovi a v němž mu vyčítala, že nedorazil na její svatbu.

Podle právníků tím došlo k silnému zásahu do Meghanina soukromí. S novou žádostí advokátů by mohl soud brzy dospět do svého konce. Ale také by mohlo dojít ke spuštění událostí, které nikomu z královské rodiny rozhodně nebudou příjemné, tvrdí experti.

Právníci se podle webu Expres s odkazem na list Sunday Times chystají za soudcem, aby případ uzavřel v Meghanin prospěch souhrnným rozsudkem. V případě nevyhovění takové žádosti by si mohl soud začít předvolávat svědky přímo z Buckinghamského paláce.

Jak uvádí web Sunday Times, je více než možné, že by došlo k předvolání hned několika zaměstnanců Buckinghamského paláce, což by mohlo mít děsivé následky. „Došlo by k odhalení interních provozů paláce, pro celou královskou rodinu to bude hluboce nepohodlné,“ uvádí zdroj. Pro Meghan a Harryho je ale snad ještě děsivější, že by se mohli u soudu potkat s Thomasem Marklem.

Je více než jasné, že by šlo o neuvěřitelně nepříjemnou a choulostivou událost pro všechny zúčastněné. Thomas Markle totiž stojí přímo proti své dceři a jejímu manželovi. Je klíčovým svědkem obhajoby vydavatelství.

„Ztratil jsem matku a nyní sleduji, jak se moje žena stává obětí stejných mocných sil,“ zastal se podle NationalPost.com princ Harry své manželky, když v roce 2019 oznámil, že Meghan žaluje vydavatelství Associated Newspapers za „bezohlednou kampaň“.

Princ Harry je zkrátka připraven bojovat za pověst své milované manželky, a to i za cenu toho, že celou britskou královskou rodinu vystaví značně nekomfortní situaci.