Jedna z věcí, které je nutné dodržovat, ale platí spíše pro média, než pro samotnou Meghan, je označení, že Meghan "se stala těhotnou". V angličtině se tento výraz používá jako "falling pregnant", tedy doslova "spadla do těhotenství". Není totiž slušné, aby se o královské rodině mluvilo tak, že by to znevažovalo jejich vážnost, a tak se ani nesluší jakkoli naznačovat, že členové královské rodiny žijí nějakým sexuálním životem. Takže až budete příště mluvit o tom, že Meghan otěhotněla, stalo se to zkrátka záhadně.

Členka královské rodiny také nesmí nosit žádné mateřské šaty. Královna je v tomto ohledu naprosto neúprosná. Jednou jsi vévodkyní, musíš mít stále podpatky a oblečení ve stylu smart casual, tedy ležérní elegance. Něco tak nevkusného, jako jsou tepláky, si nesmí žádný člen královské rodiny vzít na sebe. U Meghan, která je už od začátku dost rebelka, ale víme, že toto pravidlo občas poruší.

Těhotná členka královské rodiny také nesmí létat do zahraničí, což ale porušila už Kate, když čekala prince Louise. Letěla tehdy do Norska a Meghan tento zákaz porušila mnohokrát. Nyní už ale zůstává ve svém novém domově a připravuje se na svůj porod.

Ani když se jedná o její vlastní miminko, členka královské rodiny se nesmí nechat zjistit pohlaví dítěte. Ani kdyby ona sama sebevíc chtěla, královské etiketa to prostě zakazuje. Dítěti je také zapovězené dávat jakkoli podivná jména. Dá se říct, že královská rodina má seznam povolených jmen a rozhodně musí být zkonzultováno s královnou, která dává přednost pojmenovávání dětí po předcích. Dá se tedy čekat, že dítě Meghan a Harryho se budou jmenovat třeba Victoria, nebo Albert, ale rozhodně ne žádný East ani Hesperida, či podobný extravagantní výmysl.

Do tašky do porodnice si kromě oblíbených časopisů, masážního oleje a věcí potřebných k porodu a pro pobyt v nemocnici, musí vévodkyně přibalit také velmi fancy šaty, lodičky na podpatku a make-up. Když z porodnice vyšla princezna Diana a Kate, byly obě naprosto dokonalé a připravené na zástupy novinářů.

První, kdo ví všechno, je vždycky královna. Jako první ze všech okolo musí vědět o tom, že na svět přijde nový člen královské rodiny a také jako první musí vědět o tom, že se dítě narodilo. Když rodila Kate, královna tu novinu věděla o čtyři hodiny dříve než novináři. Ovšem, pokud by se dítě narodilo v nějakou nekřesťanskou hodinu, třeba ve 3 hodiny ráno, musí se s novinkou počkat, dokud královna nevstane v 8 hodin.