Diskutujte: Působí na vás manžel Venduly Svobodové jako gentleman?

I když prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje VENDULA SVOBODOVÁ (40) už tuší, že ani letošní rok asi nebude výjimkou, co se životních lekcí týče, snaží se všechno brát s nadhledem a humorem sobě vlastním. I když přiznává, že někdy je to hodně těžké a složité. Nad vodou ji pak drží hlavně milovaný syn Jakub (6).

Jaký je Kuba školák?
Kuba je zvídavé dítě. Musíte ho hodně zaujmout, aby udržel pozornost, což je těžké nejen pro učitele, ale i pro rodiče. Ale máme štěstí na dobrou učitelku i vychovatelku v družině, které mají Kubíka rády. On je hodně citlivý, ale nedává to navenek znát, je prostě po mně. Jednou z něj vyroste hezký kluk a nechci, aby ubližoval ženským. Chtěla bych ze syna vychovat vzdělaného gentlemana. Vím, že to zní pateticky, ale byla bych ráda, kdyby se to podařilo. Doba je dost konzumní, i mě to občas semele. Třeba když se mi líbí drahé šaty… Na děti číhá spousta nebezpečí – alkohol, drogy, ale i lidi se zlými úmysly.

Zmínila jste chování pánů k dámám. Co dělají ti čeští špatně?
No, myslím, že mají v sobě pořád dost machismu. Málokdy se mi stane, že mi nějaký muž otevře dveře, ale to není jediné...

Jak se chovali partneři k vám?
Úsměvná otázka. Můj první manžel (hudebník Karel Svoboda – pozn. red.) byl ze staré školy, gentleman. Jenže každý chlap má své mouchy (směje se). Ale tu slušnost a pozornost musí mít v sobě, uvnitř. Ovšem my ženy jsme si to částečně udělaly samy. Je mezi námi spousta feministek, docela ostrých, které prohlašují, že chlapa nepotřebují… Moc nevěřím, když říkají: Jsem sama a vyhovuje mi to.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v nejnovějším čísle časopisu Story, které je právě na novinových stáncích.