K významné události došlo v Královské kapli v Paláci svatého Jakuba, kde byla mimochodem před svým sňatkem pokřtěna také Meghan a před lety též bratr Louise prince George. Sestra Charlotte byla pokřtěna v Norfolku, na stejném místě jako kdysi její babička princezna Diana. Jak už bylo řečeno, kmotrů měl jedenáctitýdenní Louis šest a byla mezi nimi například sestřenice Kate Lucy Middleton a dále pak přátelé a spolužáci Kate a Williama. Spekulovalo se, že by se mezi kmotry mohla objevit i Meghan, ale nestalo se tak.

Kate byla na křtu svého třetího potomka elegantní v modelu od návrháře Alexandera McQueena, který navrhl i její svatební róbu. Na hlavě měla masivní čelenku z dílny Jane Taylor.

Meghan oblékla olivově zelené šaty z dílny Ralpha Laurena, které měly vévodkynin oblíbený lodičkový výstřih. K šatům vcelku proti zvyklostem doladila i zbytek doplňků. Olivový měla klobouček od Stephena Jonese a také rukavičky, psaníčko i lodičky.

Co se vzhledu přítomných dam týče, stojí také za zmínku nový účes malé princezny Charlotte, která měla poprvé učesanou pěšinku přesně uprostřed hlavy doplněnou o čelenku s mašlí.

Datum křtu nebylo zvoleno náhodně, 9. 7. je významným dnem pro královnu Alžbětu a jejího chotě Philipa, kteří se právě v tento den v roce 1947 zasnoubili. Na křtu pravnuka ale oba chyběli a to z jednoduchého důvodu. Nestihli by to vzhledem ke svým povinnostem.

V galerii najdete kromě prvních fotografií všech pěti členů rodiny prince Williama pohromadě, také snímky sestry Kate Pippy. Ta je těhotná a na obřad zvolila model ve světle modré barvě, která je označována jako baby blue. Pozorovatelé se dohadují, jestli touto barvou chtěla vzdát hold křtěnému chlapečkovi nebo naznačila pohlaví miminka, které jí roste pod srdcem.