Charles, princ z Walesu

Prvorozený syn královny Alžběty II. a prince Philipa se narodil v roce 1948. Jako následník trůnu je všem na očích a jsou na jeho bedra nakládána ohromná očekávání. Poslední dobou se ale proslýchá, že bude ve frontě na královskou korunu přeskočen svým synem Williamem. Jeho sňatek s princeznou Dianou vstoupil do dějin, následný rozvod ještě víc. Vzápětí se po jeho boku začala objevovat nová partnerka - Camilla, vévodkyně z Cornwallu, která si dodnes nezískala sympatie britských občanů. Se svými syny, snachami (vévodkyní Kate a Meghan) a třemi vnoučaty má velmi blízké vztahy. V současnosti se těší na příchod čtvrtého vnuka či vnučky.

Anne Mountbatten-Windsor

Mladší sestrou Charlese je Anna. Spíš než pro etiketu se nadchla pro charitu a pomoc druhým a propadla sportu. Stala se mistryní světa v jezdectví a donedávna byla jediným členem britské královské rodiny, který se zúčastnil olympijských her - ve zmiňovaném jezdectví a soutěži všestranné způsobilosti. Stejným směrem se vydala i její dcera Zara. Ta je stejně jako její bratr Peter na přání Anny bez titulu. Chtěla je tak uchránit před nechtěnou publicitou. Dlouhých devatenáct let trvalo manželství s Markem Philipsem, ale skončilo neúspěchem. Brzy po rozvodu oblékla svatební šaty znovu a po boku Timothyho Laurence žije dodnes. Druhý svazek ji přinesl jedno zajímavé prvenství - jediná členka královské rodiny, která se po rozvodu opět vdala.

Andrew, vévoda z Yorku

Třetí dítě a druhý syn královny Alžběty II. díky studiím procestoval svět, na žádné univerzitě ale neabsolvoval a raději si zvolil Royal Naval College a zúčastnil se bojů o Falklandy v roce 1982. Svou jedinou životní lásku potkal v rodném Londýně. Se Sarah Margaret Ferguson se oženil v roce 1986, ale jeden druhému stáli po boku pouhých šest let. Dcery Beatrice a Eugenie rozvodem nijak netrpěly, rodiče se v péči o ně střídali. Dodnes fungují jako plnohodnotná rodina, což naposledy dokázali během podzimní svatby jejich mladší dcery.

Edward, vévoda z Wessexu

Dlouhá léta se spekulovalo, proč nejmladší královský přírůstek nedostal stejný titul jako jeho starší bratři. Důvod je prostý. Po smrti svého otce převezme jeho titul - vévoda z Edinburghu. Bakalářský titul získal na univerzitě v Cambridge, dál ve studiu pokračoval na prestižní Jesus College. Jako kadet působil u královské námořní pěchoty, ale po pouhých čtyřech měsících se objevil doma u dveří. Jeho otec ho sice dohnal k slzám, ale vrátit se nemusel. Edwarda lákalo divadlo, a tak se objevoval po boku slavných producentů a čas od času se jeho jméno mihlo na pozadí známých divadelních her nebo muzikálů (Kočky). Na sklonku století se oženil se Sophií Rys-Jones a založil rodinu. Mají dceru Louisu Windsor a syna Jamese.