Pavel Novotný se s modelkami vsadil po vzoru amerického pořadu Vášnivý Jedlík, který v Česku pravidelně vysílá TV Spektrum. Své síly v soutěži zaměřené na pojídání obřích porcí poměřil v pražské restauraci La Republica s Hankou Mašlíkovou. Bylo opravdu na co se dívat. Hanka i Pavel do sebe soukali obří kynuté knedlíky vážící jeden kilogram o průměru neuvěřitelných 20 centimetrů. Křehká modelka se v jídle trochu vrtala, snědla čtvrtinu knedlíku a nakonec po šesti minutách boj vzdala. Zato Pavel Novotný se bil jako lev a se slovy: „Postrachem všech knedlíků je Pavel – král jedlíků,“ se pustil do obří porce s takovou vervou, že okolním hostům pomalu docházely slova i chuť na sladké. Kynutý knedlík, který spíše připomínal obří bochník chleba, zdolal Pavel za 25 minut a 38 vteřin.

V druhém souboji v restauraci La Casa Argentina byl však náš jedlík překvapivě pokořen útlou modelkou Kateřinou Průšovou, která slupla obří kilový steak jako malinu. „Žádnej fejk, kilo masa, prostě stejk!“ vykřikoval zpočátku nadšeně Pavel Novotný. Úsměv mu ale ztuhnul už v 17. minutě pojídání argentinského býka. „Jsem nula, je to tak ponižující. Už opravdu nemůžu,“ smutně konstatoval Pavel. To štíhlounká Kateřina Průšová si jemné maso nakrájela na malé kousky a postupně si mega porci vychutnávala. Po 21. minutě ale bylo vidět, že i ona s masem zápasí a začíná zlehka a tiše funět. Ve 26. minutě ale flák masa, který se běžně servíruje jako porce pro dva, úspěšně zdolala se slovy: „To já jsem tady vášnivý jedlík!“

  • Populární pořad Vášnivý Jedlík, v originále Man v. Food, vysílá v Česku televizní stanice Spektrum.

Hlavní aktér Adam Richman je velkým bojovníkem s extra velkými porcemi jídla. S příborem v ruce a za hlasitého povzbuzování hostů se utkává například se zdánlivě neporazitelnou armádou krevet, hamburgerů, smetanových šejků a brutálně pálivých papriček. Kromě mega porcí objevuje Adam Richman také unikátní místní a rodinné recepty, které se mnohdy předávají z generace na generaci.

Milujete i vy obří porce a jídlo do vás padá jako do bezedné studny? Pak nezapomeňte sledovat v pohodlí svého domova každý všední den a v sobotu pořad Vášnivý Jedlík s Adamem Richmanem v hlavní roli. Reality show vysílá TV Spektrum vždy v 11:40 a 12:45 a v repríze každý večer v 18:10 a 18:45.