Výdělky youtuberů není problém dohledat v přehledné databázi, i přesto, že samotní tvůrci videí se snaží mlžit a své výdělky nezveřejňují. Spousta lidí vnímá natáčení videí spíš jako zábavu ve volném čase a ne jako regulérní práci a dívá se na youtubery skrz prsty. "Péče" o fanoušky a touha zůstat v kurzu, v popředí a v povědomí je ale velmi náročná a nejen časově. Takový zápřah není pro každého.

Kolik inkasují největší české beauty hvězdy, které recenzují kosmetiku a dávají tipy na líčení a správnou péči o pleť, vlasy a tělo? Každým shlédnutím jim do kapsy přihrajeme pár zlaťáků!

Petra Lovely Hair

Bezmála čtvrt milionu odběratelů dělá z Petry Vančurové jednu z nejúspěšnějších youtuberek na českém rybníčku. Ve svých osmatřiceti letech věnuje kosmetice a módě všechen svůj volný čas, zbytek dělí mezi manžela a kočku. Natáčí videa o životě, recenzuje kosmetiku, točí návodné líčící tutoriály, upozorňuje na kosmetické propadáky a nezapomíná ani na oblečení, hauly či outfity a sekci "hot or not".

"Petra Lovely Hair" - výdělek 4800 dolarů měsíčně

Not So Funny Any

Anežka Chudlíková patří mezi neprogresivnější youtuberky u nás. Ve svých 24 letech ušla dlouhou cestu od studia umělecké školy, fotografování svateb, songů s rapperem Amcem až po vlastní kanál na sociálních sítích, který vede i v angličtině. Věnuje se kosmetice, DIY a vlogům, kde odhaluje střípky ze svého osobního života. Její láskou je její pes, přítel a jednorožci.

"Not So Funny Any" - výdělek 1200 dolarů měsíčně

Get The Louk

Lucie Dejmková se pohybuje na Youtube v oblasti kosmetiky, aniž by byla profesionální vizážistkou, což jí mnoho lidí vyčítá. Je nadšená z barev a looků, které nepostrádají fantazii. Všechen svůj volný čas věnuje právě líčení a vymýšlení nových kombinací, které by zahnaly úzkoprsé návyky zpátky "do nory". Bezmála 400 tisíc fanoušků dokazuje, že její originální přístup k líčení lidi baví.

Lucie Dejmková alias "Get the Louk" - výdělek až 9700 dolarů měsíčně

Úspěšné youtuberky z Česka i ze světa a jejich výdělky najdete v galerii. Zatímco tuzemské hvězdičky se měsíčně spokojí se stovkami dolarů, zahraniční celebrity se pyšní výdělky v řádu desetitisíců i statisíců dolarů.