Staňte se předplatitelem našich časopisů
mojepredplatne.cz

Vánoční recepty celebrit: Jaké cukroví bylo Gottovo nejoblíbenější?

Karel Gott
Karel Gott
Zdroj: Profimedia
Karel Gott

Pokud si myslíte, že celebrity nepečou, mýlíte se. Nejedna zpěvačka, herečka či influencerka plní sociální sítě domácími perníčky, dokonalým lineckým či skvěle vyklopenými vosími hnízdy. Pojďme se podívat na cukroví, které na slavnostním stole českým hvězdám nesmí chybět.

Pokud chcete ještě v poslední chvíli trhnout nějaké to cukroví, můžete se inspirovat našimi celebritami, které rády pečou. Mimo jiné se dozvíte, na čem si rád o svátkách pochutnával Karel Gott či Eva Pilarová. S nejoblíbenějším cukrovím se pochlubí i herečka Dana Morávková  a zpěvačka Hanka Zagorová.

Pojďme si představit recepty na cukroví, které u nich o Vánocích nemůže chybět!

Milované pracny Karla Gotta

Suroviny:

1/2 kg polohrubé mouky

1/4 kg másla

1/4 kg cukru

100 gramů mletých vlašských ořechů

1 vejce

1 lžička citronové kůry

3 lžíce kakaa

Postup:

Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme následně odležet v lednici minimálně třicet minut. Pak těstem plníme formičky a pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě. Dobrou chuť!

Vanilkové rohlíčky podle Hanky Zagorové

Suroviny: 

250 gramů hladké mouky

210 gramů másla

100 gramů mleté vlašské  ořechy

70 gramů cukr moučka

Postup:

Vypracujeme ze surovin hladké těsto, které necháme odležet v lednici, poté z něj tvarujeme malé rohlíčky, které dáme do předem předehřáté trouby. Délka pečení se odvíjí od velikosti rohlíčků, požadovaná je ale zlatavá barva. Ještě teplé obalujeme v moučkové cukru.

Linecké Evy Pilarové

Suroviny:

300 g hladké mouky

200 g másla

100 g moučkového cukru

2 žloutky

citronová kůra

rybízová marmeláda

moučkový cukr na posypání

Postup:

Všechny suroviny (až na marmeládu) zpracujeme v těsto, které necháme v ledničce chvíli odležet. Následně těsto vyválíme a tvořítky z něj vykrájíme různé tvary, polovině z nich uděláme do středu malá kolečka. Cukroví pečeme v troubě předehřáté na 170 °C do světlého odstínu. Vychladlé slepíme rybízovou marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.

Ananasové válečky podle Dany Morávkové

Suroviny:

3 tatranky

100 gramů másla

100 gramů ananasu

6 piškotů

moučkový cukr

čokoládová poleva

mletý kokos 

rum

Postup:

Ananas necháme okapat a rozemeleme společně s tatrankami, přidáme máslo, rum, ananasovou šťávu a rozmačkané piškoty. Vzniklou hmotu dáme ztuhnout do lednice a pak tvoříme válečky, které obalíme v čokoládové polevě, či obalíme v kokosu.

Zdroj: Šíp, Blesk

Vybrali jsme pro vás

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky