Velké oči evokují dětskou nevinnost a zranitelnost, což v mužích probouzí pocit fyzické převahy a rytířskou touhu ochraňovat. Přitažlivost velkých ženských očí ale údajně souvisí i s hormonálním vývojem - zatímco mužský hormon testosteron zvýrazňuje v obličeji hlavně nos a lícní kosti, ženské hormony dávají vyniknout očím a jemné pleti. Typicky ženské rysy jsou tak pro muže signálem zvýšené hladiny ženských hormonů, a tudíž i plodnosti.

Velikýma dětskýma očima s řasami jak mrkací panenka se ve své době proslavila modelka Twiggy, jejíž styl inspiruje řadu žen i v dnešní době. Tajné triky, díky nimž si opticky zvětšovala oči snad pětinásobně, můžou inspirovat i vás.

Krok 1: S make-upem to nepřeháníme. Tvář má vypadat zdravě a přirozeně, stačí tedy podkladový krém a jemná vrstva transparentního make-upu zmatněná pudrem. Používáte-li rozjasňovač, zvolte lehce meruňkový odstín. Trochu pudru naneste i těsně pod oči, linky a řasenka se tak nebudou rozmazávat okolo.

Krok 2: Oční víčka a koutky můžete prosvětlit perleťovým stínem. Přirozený oblouk nad oční bulvou zvýrazněte linií tmavěhnědé, šedé nebo černé barvy a rozetřete štětečkem, aby linka nebyla příliš ostrá.

Krok 3: Namalovat perfektní oční linky těsně nad řasy vyžaduje trochu cviku. Začínáme u vnitřního koutku oka a postupujeme k vnějšímu s tím, že by linka měla být v obou koutcích zeslabená a zakončená do špičky.

Krok 4: Na závěr přijde to nejtěžší - řasy. Dneska můžete použít řasy umělé, ale jestli máte pevnou ruku i trpělivost a chcete být skutečně jako Twiggy, zkuste její převratný trik a dolní řasy si namalujte tekutými očními linkami na spodní víčko. Linky by měly být u oka širší a směrem dolů se zužovat až doztracena. Dramatické oči jsou na světě a můžete vyrazit svádět muže svých snů...