Narodila se v roce 1965 a o deset let později následovala své rodiče do Švédska, kam emigrovali. Život za hranicemi ale nebyl nijak růžový. Obrat k lepšímu přišel, když se její fotografie dostaly do pařížské modelingové agentury. V roce 1983 se přestěhovala do USA a stala se první vlaštovkou ze střední Evropy, která se objevila na titulce Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Paulina mezi nejlepšími

Do práce skočila po hlavě, fotila pro Playboy i Harper´s Bazaar, tančila v americké obdobě Stardance, zabodovala s knihou Léto modelky, objevila se na filmovém plátně, byla porotkyní reality show America´s Next Top Model. Největší úspěch ale zaznamenala už v roce 1992, kdy se dostala mezi desítku nejkrásnějších žen světa. A právem.

S úsměvem jde všechno líp

Kariéra i soukromý život nikdy neprovázely skandály a kolize. Už v roce 1989 se provdala za zpěváka rockové skupiny The Cars Ricka Ocaska (jeho prarodiče pocházeli z Československa) a vychovali spolu dva syny Jonathana Ravena a Olivera Oriona. Mračna se nad párem začala stahovat teprve nedávno, kdy na Instagramu oznámila rozchod po dlouhých 28 letech manželství. Nenávist není na místě, Pavlína je královnou respektu.

Každý rozvod, i když je v přátelském duchu, s sebou nese i pár nepříjemností. Jednou z nich je dělení majetku. Podívejte se na byt, který je nyní k mání za 15 milionů dolarů.