Rozjezd

Dnes patří Tomáš Matonoha mezi oblíbené divadelní a seriálové herce, ale doba mezi studiem na gymnáziu a vysoké škole ke hvězdné kariéře nesměřovala. Pracoval jako sanitář a profesionální uklízeč. V četě plné žen na něj zbylo mytí oken v Masarykově onkologickém ústavu. Roky žil sám a pračku, kterou si tehdy koupil, mají dodnes na chalupě.

V manželství se ale o domácí práce dobrovolně nehlásí a radši se věnuje svým koníčkům.

Probouzí v sobě spisovatelské ambice, režíruje klipy pro skupinu Fru Fru, věnuje se kapele Inspektor Kluzó a těší se na motorkářskou sezonu.

Velká rodina

Tomáš Matonoha vychovává se svou ženou čtyři děti. Nejstaršího Luciána si ale Lucie Benešová (45) přivedla z prvního manželství s hercem Filipem Blažkem (46). Jsou biologickými rodiči Lary a Štěpána. Sára do jejich života vstoupila krátce před osmými narozeninami díky jejich touze dát domov dítěti, které nemělo zdaleka tolik štěstí. Volba padla na Sáru. Dnes už osvojená dcera ví, kdo jsou její praví rodiče, a chápe, že by s nimi z ekonomických důvodů žít nemohla.

Oba herci svou lásku k dětem rozdělují poctivě a nedělají rozdíly. Během procesu osvojování ale museli bojovat s názory, že se srovnání a upřednostňování jednoho před druhým nevyhnou. Čtyři děti jsou ale maximum, už tak se musí Matonoha hodně otáčet, aby rodinu uživil.

Dovolenou si ale žádný rok neodepřou. Mimo jiné jezdí do Chorvatska, kde si pronajímají domek přímo na pláži. Ubytování s tolika dětmi na hotelu by bylo až moc divoké dobrodružství.

Nový dům

Tomáš Matonoha je poslední roky na roztrhání a často kvůli práci vyráží za hranice. Netají se tím, že na Slovensku jsou podmínky mnohem lepší a výdělky poctivější. Nejen díky tomu si rodina pořídila dům v Praze. Už dva roky ho rekonstruují. S manželkou Lucií budují pohodlné a láskyplné zázemí pro sebe a své děti. Hlavní rozhodovací slovo při zařizování má Lucie. Design ji baví. Dává si záležet na každém detailu. Dům je moderní, přesto však působí útulně a pohodově. Světlé tóny tóny a přírodní materiály vypadají luxusně a dodávají interiéru dojem vzdušnosti. Tomáš i Lucie jsou na dům velmi pyšní a také mají proč. Posuďte sami. Fotografie domu najdete v galerii.