Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Dneska si řekněme pár slov k praktikám naší nejsledovanější televize.

První červencová Snídaně s Novou se celá točila kolem vody. Jestli si ale myslíte, že moderátoři řešili pomoc postiženým povodní, informovali o dalších rizicích, a nebo lidem alespoň přispěli soustrastnými slovy, mýlíte se... Program, se kterým se Nova mimochodem ještě včera pyšnila na svých webových stránkách, hovoří za vše. Tady je malý výcuc:

6.23 hodin: Aquazorbing

Ze stránek Novy: Jedná se vlastně o koulení na vodě ve velké nafukovací kouli z průhledného PVC.
Co na to Kafe.cz: Lidem, kterým voda smíchaná s bahnem »koulela« po zahradě věci osobní potřeby, z tohohle sportu musejí být nadšení...

6.42 hodin: Akvabely

Ze stránek Novy: Ve vodě jako doma jsou akvabely. Synchronizované plavání má u nás poměrně dlouhou tradici. O současné generaci akvabel, o jejich úspěších i o tom, jak tvrdě musí dřít, si budeme povídat s dalšími hosty.
Co na to Kafe.cz: Že by Nova chtěla lidem ukázat, že na všem špatném si mohou najít něco pozitivního a v rozbouřených vodách si zkusit nějaké »akvabelí« číslo?

7.12 hodin: Potápění

Ze stránek Novy: Jestli uvažujete o tom, že byste se chtěli při letošní dovolené začít potápět, musíte předtím absolvovat potápěčské školení.
Co na to Kafe.cz: Jako příspěvek v černohumorném satirickém pořadu Česká soda by to možná bylo dobré. Ale naservírovat téma potápění v době povodní, při nichž se už utopila řada lidí, to je vážně moc...

7.50 hodin: Divoká řeka

Ze stránek Novy: Jednou z populárních atrakcí je divoká řeka. Co je to za atrakci a co obnáší její provozování?
Co na to Kafe.cz: Ne, tak k tomu vážně nemáme co říct...

Boží mlýny melou...

Slabou náplastí na »nováckou« netaktnost a necitlivost může být alespoň to, co se stalo večer po odvysílání Snídaně s Novou! V aquaparku, který pravděpodobně Snídani sponzoroval, se také museli potýkat s povodní. Během přívalového deště se totiž voda dostala do administrativní části areálu a hasiči ji museli odčerpat...