S kým usíná TEREZA KOSTKOVÁ (35) a proč ji partner budí, sotva usne?

Diskutujte: Líbí se vám Tereza Kostková víc jako herečka, nebo moderátorka?

Jste pracovně vytížená a máte malého syna. Jak řešíte hlídání?
Bavíme se o chlapečkovi, kterému jsou čtyři a půl, takže chodí do mateřské školy, a tím je dán náš provoz přes den. Vodím ho tam já nebo Petr, pokud mám nástup v šest na natáčení. Když se mnou jel teď manžel do Maroka, byl Toník čtyři dny u babičky a dědy. V tomhle mi naši moc pomáhají. A moje sestra Helenka je už dvojnásobná babička, Toník je tedy často s jejími vnoučaty. Cíleně je v rámci utužení rodinných vazeb dáváme dohromady. Ještě máme z jeslí tetu Lucku a Tonda někdy prosí, abych ji zavolala, že si spolu budou zase kreslit. On totiž moc hezky kreslí. Ale mně se večery a podvečery daří mít volné, už to zvládáme bez hlídání.

A kdo nejvíc rozmazluje?
Samozřejmě, že to se mnou nejvíc umí jako každý kluk s maminkou. Má na mě různé páky, ale já jsem enormě důsledná. Chápu, že je to pro muže i pro okolí náročné - slova ale musí korespondovat s činy. Když Tondovi řeknu, že něco nebude, tak to dodržím, i když je to pro mě nejtěžší. Dělá na mě oči, prostě hraje to se mnou nádherně. Stojí mě velké citové úsilí, abych to dotáhla do konce. Všem jde bez problému do školky, jen řekne čau, a mě tam zdržuje. Petrovi usne během pěti minut a na mě vymýšlí, co může. A jestli někdo bere za rozmazlování, že s ním usínám v postýlce, tak to prrrr!!! Ať si říká kdo chce, co chce. Vím, že to v patnácti po mně chtít nebude, a vím, jak čas strašně letí. Jsem šťastná, že mě chce, ten chlap můj malý.

Kdo usne první?
Oba úplně synchronně. Nejlepší je, když můžu spát dlouho a pak jen somnambulně přejít do své postele. Když mám ještě práci na počítači, tak dostane Petr za úkol mě přijít za hodinku vzbudit.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.