První, co se mi při setkání s Terezou vybaví, je její role Marcely v úspěšném filmu Ženy v běhu, který letos na jaře překonal hranici milionu návštěvníků. Já sama jsem na něm byla dvakrát a šla bych klidně potřetí! Když si povídáme o natáčení, Tereza vzpomíná: „Když mi zazvonil telefon s nabídkou na tenhle film, zrovna jsem si dávala do těla na běžeckém pásu! Bylo mi jasné, že to musím přijmout. Se stejnou produkcí jsem dělala už film Vinaři, byla jsem s nimi ráda. Věděla jsem, že tomu týmu můžu věřit. Na place vládla pohoda, bavilo nás to a já jsem přesvědčená, že na výsledku je to znát. Možná i proto dosáhl film rekordní návštěvnosti,“ vypráví Tereza s tím, že ze všech zúčastněných měla naběháno nejvíc, takže hrát postavu, která s během teprve začíná a postupně se zlepšuje, byla výzva. „Do svých čtyřiceti jsem deset let aktivně běhala, třikrát až čtyřikrát týdně. Teď už se tomu ale tak intenzivně nevěnuju a dávám prostor i jiným sportovním aktivitám,“ popisuje herečka a moderátorka, kterou momentálně ve formě udržuje hlavně divadlo a moderování.

Cítit se dobře ve vlastním těle

V divadle hraje Tereza patnáctkrát do měsíce a do konce července ji uvidíme i na letní scéně divadla Ungelt v představení Kdokoliv může dělat cokoliv a pod Žižkovskou věží v Čase pod psa. A od února moderuje na Českém rozhlasu Dvojka pořad Blízká setkání… „Vynahrazuje mi to pravidelné cvičení, na které teď nemám tolik času jako na podzim a v zimě, kdy se mi podařilo zajít občas i na jógu. Jakmile je teplo, opouštím fitko a jsem spíš venku.“ Kromě toho chodí po Praze pěšky, vynechává výtahy a loni se vrhla na tenis. „Vyrýsované svaly pro mě nejsou až tak důležité. Necítím ambici mít pekáč buchet na břiše, nejsem modelka ani zpěvačka, co stále stojí na pódiu. Jsem žena v běhu života a chci se hlavně ve svém těle cítit dobře,“ zamýšlí se Tereza nad svou kondicí a zároveň dodává, že nevěří na řeči, že po čtyřicítce se paušálně přibírá. „Znám spoustu žen, které naopak v tomto věku zhubly, zklidnily se, našly si pro sebe ten správný pohyb a životní styl. Sama cítím, že to jde.“

Horečka léčí

Z Terezina Instagramu vím o její vášni pro esenciální oleje Young Living, o kterých se zmiňuje jako o své domácí lékárničce. „Používám je na bolesti hlavy, při nachlazení, nevolnosti, ale i při horečce – a to i pro svého syna. Nejsem zastáncem potlačování vysoké teploty za každou cenu. Nemluvím samozřejmě o malém dítěti, které má čtyřicítku, nebo o různých zánětech, ale určitě nepodporuji reklamní slogany o tom, že nad 38 stupňů se musí hned podávat léky na snížení horečky. Já ji považuji za léčivý proces a signál těla, že něco není v pořádku a že je třeba zastavit se a vyležet to,“ říká moderátorka, která při horečce sází spíš na zábaly.

„Když třeba začne taková ta běžná rýmička, vezmu hřebíček, eukalypt a tea tree a vtírám jejich směs do dlaní, nebo do plosek nohou,“ prozrazuje svoji zkušenost s domácím léčením Tereza a doplňuje, že když nastalý problém podchytí včas, za dva dny je po všem. Vhodné směsi si ze zmíněných olejů nechává na míru namíchat v pražském obchodě Alchymystique. „Nechodím tam proto, že je nyní přírodní kosmetika trendem, ale protože se mi osvědčila už dávno předtím.“

Díky svému vztahu k přírodě a přírodním ingrediencím pro ni bylo přirozené stát se ambasadorkou české a v zahraničí oceněné značky Matuzalem, která vyrábí jak pečující produkty, tak doplňky stravy. „Ten koncept mě oslovil. Je postavený nejen na přírodních složkách a nejkvalitnějších surovinách, ale hlavně na aktivním využívání takzvaných flavonoidů – silných antioxidantů získávaných z čajovníku a vinných hroznů. Ty navíc v kombinaci kosmetiky a doplňků stravy působí blahodárně vnitřně i vně, a péče je tak komplexní. Odborníci mi vysvětlili, jak důležité jsou pro naše tělo, protože přirozeně chrání buňky v těle. Nedám na tuhle značku dopustit a svůj den s ní začínám i končím,“ pochvaluje si herečka.

Pokračování najdete v srpnovém vydání časopisu Glanc.