Letos TEREZA KOSTKOVÁ (34) zase zvítězila, jak říká, nad pitomostmi, hraje v inscenaci, kterou režíruje její manžel, a už se těší na Stardance a Marka Ebena. O tom i ledasčem jiném se rozpovídala nad ranní kávou: „Snídaně v kavárně mi připomínají Francii. Rovnou se přitom díváte na probouzející se ulici. Jsem ten typický skřivánek, rána mám ráda, jsem fit a pozoruju, jak to kolem cvrliká.“

Asi pak večer brzo padnete, jako většina skřivanů…
Musím rozlišovat, kdy si lehnout mohu a kdy si lehnout chci. Klidně usnu v deset, ale ne vždy si to můžu dovolit, protože mě většinou čeká domácnost nebo příprava. Učím se texty. Vyjma letních či zimních prázdnin jsem obyčejně nucena povstat z usnutí, k němuž dochází, když uspávám Tondu.

…pak častěji spíte s Tondou než s Petrem…
Nenene! Jéééé, už vidím ty titulky v „jistých“ časopisech… Buď se proberu sama nebo mě Péťa přesune. Spím s mužem v ložnici a Toníček ve svém pokojíčku, pochopitelně různé přesuny a „návštěvy“ jsou běžné a vítané. Žádná tyranie, ale ani újma – na ničí straně. Jen, jak říkám, spát od desíti večer až do rána můžu opravdu jen o prázdninách. Průměr usínání je ve dvanáct. Snažím se o to, protože běžně vstávám v půl šesté nebo o hodinu později. První případ platí, když mám nástup na natáčení Ordinace nebo jdu cvičit či běhat.

Už když jste nastupovala do Ordinace jako nový plastický chirurg, říkala jste, že byste se možná kosmetické operaci v budoucnu nebránila. Jednu prý máte za sebou…
Když mám třicet čtyři let vrozené pytle pod očima, tak nebudu tvrdit, že jsem se najednou dobře vyspala. Ani jsem netušila, jak moc pomohu nové technologii a lidem, kteří mají stejné trápení s „podočím“. Mrzí mě, že se objevily spekulace, že se nová metoda laserem, kterou mě operovali, nepovedla, a že se mi pytle pod oči vrátily. Není tomu tak! Jsem nesmírně spokojená. A pokud někdo zaměňuje vrásky nebo prostě pohyb kůže, který se vytvoří, když se zasměju, za pytle pod očima, tak to je omyl. Vím velmi dobře, jaký problém jsem měla před zákrokem a jak mi zásadně pomohl. Oko zachovalo svůj tvar, jen pod ním není tukový podklad, který je nezalíčitelný. Když se pořádně nevyspím nebo se jinak „unavím“, kruhy se mi nevyhnou, to je jasné.

Tip KAFE.cz

Celý rozhovor si můžete přečíst v časopise Story, které je právě na novinových stáncích.