V šedesátých letech se vrátil do Itálie, kde se seznámil s novým hereckým kolegou a budoucím nejlepším přítelem. Nerozlučná dvojka Terence Hill a Bud Spencer si spolu zahráli v mnoha filmech, mezi ty nejlepší a nejznámější patří například Bůh odpouští, já ne!, Trumfové eso nebo Pravá a levá ruka ďábla, což už paří do žánru tzv. spaghetti westernů, filmů z divokého západu s notnou dávkou komediálních prvků.

Hill oslavil o víkendu krásné osmdesáté narozeniny, a i přes desetiletou pauzu nepostrádá chuť znovu se postavit před filmové kamery. Jeho poslední kousek, italské drama Il mio Nome è Thomas, je jakýsi letmý návrat na filmová plátna, připomínka velikána, který nás dokázal v minulém století pořádně pobavit. Jak se za ta léta herec změnil se můžete podívat v galerii.

Tragický osud hvězdy

V roce 1966 se Mario seznámil s mladou Američankou jménem Lori Zwicklbauer – jak její příjmení napovídá, měla jako on německé kořeny. Rok spolu chodili a během natáčení filmu Bůh odpouští, já ne! se vzali. Terence si v té době změnil jméno. Často se mylně píše o tom, že to bylo právě podle jeho ženy. Skutečnost byla jiná.

Producenti po něm chtěli, aby si našel nějaký americky znějící pseudonym. Dostal na vybranou dokonce z dvaceti možností a Terence Hill mu ihned padl do oka, i proto, že mu křestní jméno připomínalo římského učence Terencia. Mělo také stejné iniciály jako rodné jméno jeho matky. Lori tedy naopak změnila své příjmení po uměleckém jménu svého muže.

Dva roky po svatbě se manželům Hillovým narodil syn Jess (49). Později ještě adoptovali dalšího chlapce, který dostal jméno Ross. Život Terence a Lori probíhal celkem v poklidu až do roku 1990. Tehdy rodinu postihla velká tragédie. Nacházeli se zrovna v USA, kde slavný herec vybíral místa pro natáčení filmu Lucky Luke. Zahrát si v něm měl i adoptivní syn Ross. Tehdy ještě ne ani sedmnáctiletý mladík se vracel od rodiny na středoškolské koleje, když jeho auto dostalo smyk na náledí a narazilo do stromu. Ross byl na místě mrtvý.

Pro Terence to byla krutá rána a na čas se dokonce stáhl z filmového světa. Čas ji dodnes nezahojil. Společně s Lori si navzájem pomáhali překonat bolest, manželstí je silné a dokonce spolu před dvěma lety oslavili padesátileté výročí sňatku.