Muž týdne: Robert Pattinson

Když loni přestižní časopis Glamour přinesl nejnovější žebříček nejpřitažlivějších mužů planety, ukázalo se, že první příčky bez výjimky okupují upíři, vampýři a další podivné temné bytosti. Jediný, kdo za nimi zůstal v závěsu, byl Johnny Depp – ten si ostatně střihnul upíra na filmovém plátně letos. Takže... Něco na nich bude.

Robert Pattinson – Lidskou krev nepije

Představitel hlavní role v sáze Twilight, idol teenagerů, je ve skutečnosti relativně plachý mladý muž. Skvěle se obléká, nedávno vyhrál i žebříček nejvíc šik celebrit. Miluje hru na kytaru a tvrdí: „Když hraju, jsem v úplně jiné dimenzi.“ Svou slávu moc neprožívá. „Těžko můžu zpychnout, když mám takový vzor, jaký mám. Jackovi Nicholsonovi nesahám ani po kotníky.“ Nicholson Pattinsona zaujal v roli vlkodlaka ve filmu Vlk. „Od té doby se mu marně snažím přiblížit.“

Ian Somerhalder - Plachý muž

Tohohle krasavce s pronikavě modrýma očima, kterého si nejspíš pamatujete také ze seriálu Lost, by jen málokdo tipoval na velmi plachou povahu. „Já mám ale například obrovské potíže s tím, abych se na veřejnosti nečervenal,“ přiznává sympatický Ian, který se v začátcích kariéry úspěšně živil jako fotomodel. „Když jsem byl kluk na škole, měl jsem ze svého červenání mindrák.“
Místo aby balil holky, kterých dnes může mít na každém prstu deset, chodil radši na ryby. Pečlivě si vybírá přátele a tvrdí: „Mám jen dva tři nejbližší lidi, kterým můžu říct opravdu všechno.“ Praktikuje jógu.

Kellan Lutz – Mírumilovná hora svalů

Jeho dokonalé tělo s vypracovanými svaly se líbí fanynkám po celém světě. Aby si ho udržel, jí syrová vajíčka – takže toho, že by vám pil krev, se bát nemusíte:-) Jednu červenou potravu však nabízet můžete, a to dokonce aktuálně. Je právě jahodová sezona a Kellan jahody miluje. Nejraději má ale jahodový koláč od své maminky. „Dělala ho na tři plechy,“ zasnil se v loňském rozhovoru pro The Sun. Není divu. Kellan má šest bratrů a sestru. „Naše rodina, to byla úžasná škola života. Jen urvat kus toho koláče dalo práci nebo dost diplomacie,“ směje se.

Johnny Depp – Nejčerstvější krev na rtech

Aktuálně vysává krev na filmovém plátně Johnny Depp v novém filmu Tima Burtona Temné stíny. Dokonce vzkázal Robertu Pattinsonovi prostřednictvím rozhovoru pro magazín US Weekly: „Otevřel se prostor pro dva upíry, ovšem pouze za předpokladu, že on si uvědomuje, že alfa upír jsem já.“
No... O tom by se dalo diskutuvat. Zatím to vypadá, že divákům pije krev především hodně špatný scénář.

Co na to Divizna:

Přemýšleli jsme v redakci on-line společně s kolegy z national-geographic.cz, pro které jsou upíři velké květnové téma, co na nich lidi láká.
Bezesporu hraje svou roli nakusování erotogenní zóny, krk je zranitelné místo. A určitě je přitažlivý i strach, který nás při sledování nebo čtení upírské tematiky může obcházet. Popravdě řečeno... Draculu od Brama Stokera jsem četla jako čtrnáctiletá korpulentní slečna. Bestseller irského spisovatele, který vyšel poprvé v roce 1897, může za rozpad mojí postele. Bylo pod ní totiž temný prostor, ke kterému jsem se odmítala přiblížit a uléhala skokem z patřičné vzdálenosti, jaký se mi v hodinách tělocviku nikdy nepodařil:-)
Mimochodem, samotný život autora románu je neuvěřitelné dobrodružství. Až do svých osmi let byl upoután na lůžko a nemohl ani vstát, natož chodit. Tehdejší medicína byla na jeho nemoc krátká, ale později se téměř zázračně uzdravil a na škole se dokonce stal atletickou a fotbalovou hvězdou. Téma zázračného zmrtvýchvstání však už v jeho díle zůstalo navždy přítomné.

Tip Kafe.cz:

Pusťe si následující video a zjistěte, co vám může přinést sňatek s upírem (nuda na gauči před televizí vám v tomto případě rozhodně nehrozí).

Zdroj: Youtube