Taylor je teprve 21 let, ale v hudebním šoubyznysu je od 15, takže už o něm leccos ví. Hysterický potetovaný hrubián, který vykřikoval, že cena patří Beyoncé, a rval jí sošku z ruky, byl však i na ni moc.

Incident viděly miliony lidí – a ten, kdo v životě neslyšel jedinou notu z jejího alba Fearless či neviděl oceněný klip k písni You Belong with Me, to běžel okamžitě napravit.

Úspěch podobný Pussycat Dolls

Její prodeje se tak přehouply přes dva miliony, a zatímco Kanye musel zrušit turné, dvacítka s parametry topmodelky a nevinným kukučem „holky odvedle“ mohla na silvestra 2009 oslavit svůj nejúspěšnější rok v kariéře. A také začít skladatelsky pracovat na svém třetím albu Speak Now, které právě vyšlo.

Zdroj: Youtube

„Jak je možné, že tato křehotinka bez výrazného hlasu dokáže držet krok s tak ostřílenými harcovnicemi, jakými jsou Lady Gaga a Pussycat Dolls?“ ptal se nedávno časopis Paste v článku o nejzářivější hvězdě na americkém hudebním nebi posledních dvou let.

Řešení je prosté: v éře dokonale „vystajlovaných“ a vykalkulovaných produktů sází Taylor na kouzlo obyčejnosti a přirozenosti dívky s kytarou, která jde sympaticky s kůží na trh. Klipy k jejím písním jsou vlastně vizualizované stránky dívčího deníčku. Řeší to nejdůležitější: trable s kluky, randění, hledání toho pravého.

Kdo umí hledat, najde v písni Innocent z nové desky i důrazný vzkaz Kanyeovi Westovi: „Je ti dvaatřicet let a ještě jsi nedospěl!“