Nekonečný seznam

Kariéru nastartovala už ve čtrnácti letech svým eponymním albem Taylor Swift a stala se neokoukanou tváří country hudby.

V šestnácti letech získala svou první nominaci na cenu Grammy a to v kategorii Nejlepší nový umělěc.

V roce 2008 se její druhé album Fearless stalo nejprodávanější deskou roku a následující rok za něj získala 4 zlaté gramofonky (Grammy).

Mimo deset cen Grammy má 29 American Music Awards, 11 Country Music Association Awards, 34 Billboard Music Awards a 13 BMI Awards.

Už více než patnáct let se vyhřívá na vrcholu a je označována jako "miláček Ameriky".

I přesto, že country velice rychle vyměnila za chytlavý pop, prodala přes 22 milionů alb a dosáhla více než 50 milionů stažených písní online.

Za svou kariéru vydělala neuvěřitelných 165 milionů dolarů, z toho jednu čtvrtinu jen za loňský rok.

S úspěchem se projevila i před kamerou. Objevila se v Kriminálce Las Vegas, ve filmu Na sv. Valentýna, namluvila postavičku z animáku Lorax a co nevidět se objeví v kinech ve filmovém muzikálu Cats.

Je proslulá svou oddaností pomáhat druhým. Financuje umělecké vzdělání a rozvoj gramotnosti a jako většina jejich kolegů i komunitu LGBT a oblasti postižené přírodní katastrofou. Velkou měrou se podílí i na podpoře organizací, které se točí kolem léčby a prevence rakoviny, kterou diagnostikovali její matce.

Ach, ti muži

Se stoupající slávou přišla i obtěžující pozornost médií, která mladou hvězdičku pronásledovala téměř na každém kroku. Každé rande se objevilo na titulní stránce bulvárních plátků a Taylor nikdy neměla čas na lásku a rozmýšlení o ní. Všechny její vztahy trvaly jen pár měsíců a ze zklamání se vypsala na svém příštím albu, které chytilo za srdce miliony posluchačů.

Zpěvák Joe Jonas, herec z Twilight ságy Taylor Lautner, hudebník John Mayer, herec Jake Gyllenhal, politický dědic Conor Kennedy, zpěvák Harry Styles, komiksový Loki Tom Hiddleston a DJ Calvin Harris měli tu čest dělat slavné zpěvačce pár měsíců garde. Bude o dva roky mladší britský herec Joe Alwyn ten pravý?

Nenapodobitelná

Na začátku svojí hudební kariéry vypadala Taylor Swift jako roztomilá princezna a tomu odpovídal i její šatník. Většina šatů připomínala lesní víly nebo čerstvé maturantky. Takový styl byl na ni až moc romantický. S věkem svůj styl vyšperkovala téměř k dokonalosti. V civilu se obléká spíš jako studentka a nepohrdne károvanou sukní, svetrem na tělo a oxfordkami, ale na červeném koberci si potrpí na výrazné barvy, výstřihy, odhalená záda, blyštivé materiály, vysoké rozparky a kraťásky těsně pod zadek. Se svou štíhlou figurou si to může dovolit. S podpatky, kter má v oblibě, se její nohy zdají nekonečné a v kombinaci s výškou 178 centimetrů patří při promenádě mezi nejvyšší.

Na Taylořin botník se podívejte do galerie!