Právě v těchto dnech vede PAVLÍNA NĚMCOVÁ (39) v Los Angeles jednání s jedním slavným americkým režisérem, s nímž by ráda zfilmovala román Victora Huga, a v létě by měla natáčet film se Sharon Stoneovou. Zároveň je ale tak spokojená ve svém partnerském životě, že se rozhodla svému dvacetiletému synovi pořídit sourozence.

Diskutujte: Líbí se vám Pavlína Němcová víc jako herečka, nebo jako modelka?

Jak člověk získá roli vedle Sharon Stoneové?
Svou prací. Zúčastníte se kamerových zkoušek, naučíte se dobře text a projdete sítem výběrů, až se ten výběr nakonec zúží jenom na vás. Ale abyste se vůbec dostali na kamerové zkoušky, potřebujete hereckého agenta, který vás tam protlačí.

Je obtížné najít si agenta?
Docela ano. Mně se dodneška nepovedlo najít toho správného, který by za mě kopal.

Jak pokračují přípravy vašeho filmu Devadesát tři podle románu Victora Huga?
Peníze na film už mám víceméně pohromadě a v Los Angeles mě teď čeká schůzka s jedním slavným americkým režisérem.

Pomýšlíte ještě pořád na Jacka Nicholsona? A pomýšlí on na vás? Víc než rok nic nenatočil.
Miluju jeho filmy. Kdybych měla jmenovat jeden, byla by to Cena za něžnost. Při výběru herců bude mít ale hlavní slovo režisér, se kterým se teď snad dohodnu.

Prozraďte mi, jak se oblékáte na producentská jednání. Vezmete si krátkou sukni, nebo volíte image úřednice?
Ani jedno z toho. Obléknu se nenápadně. Nesdílím názor mnoha žen, které si myslí, že musí používat na setkání s cizími lidmi své ženské zbraně.

Na mole byla výška vaší předností. Jak je to ve filmu?
Je spíš na obtíž, ale maskovat se nedá. Nemůžu chodit po kolenou. Jenom na konkurz bych si nikdy nevzala boty na podpatku, abych si pod sebou hned nepodřízla větev.

A nosíte vůbec podpatky?
Občas si je vezmu jako každá žena. Naštěstí mám kolem sebe vysoké muže. Ale na výšce nezáleží. Měla jsem i nižší muže. Třeba otec mého syna je menší.

Do kolika let si myslíte, že se budete věnovat modelingu?
Už dnes si myslím, že to nejde. Divím se tomu, když mi ještě dnes v mých letech někdo nabízí lukrativní zakázky, ale byla bych sama proti sobě, kdybych je odmítla.

Jak se vám daří udržovat tak štíhlou postavu? Jste na sebe přísná?
Vůbec ne, naštěstí to mám geneticky dáno. Spíš mám problémy s tím, že nemůžu přibrat. Miluju Vánoce, zbožňuju cukroví. Včera jsem večeřela kachnu a když jste přišel, právě jsem dojídala oběd. Teď si dám ještě dortík. Neomezuju se.

Považujete za výhodu, že jste měla syna tak brzy?
Jsem ráda, že je dospělý, ale nezávislý na mně ještě není. Pořád mě přesvědčuje, abych ho navštěvovala. V jeho věku jsem už měla dvouleté mimino a řešila život v cizí zemi. Ale kluci jsou jiní, mamánci. Výhoda je, že teď můžu mít další dítě. Doufám, že to stihnu. Ještě mi není tolik, abych nemohla mít miminko.

A s kým ho plánujete?
Někdo takový existuje. Náš vztah trvá už léta, ale já o něm nechci mluvit.