Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných hyen vymyslela novou boudu na naše celebrity. Dnes opět pár slov o oblíbené show.

Exoti už netáhnou…

Každý velký televizní projekt, jakým Česko Slovenská SuperStar bezesporu je, musí vzbudit divácký zájem hned od začátku. Jinak je odsouzen k zapomnění. Zatímco první SuperStar měla sledovanost zajištěnu automaticky, protože šlo o zbrusu nový projekt, dalším řadám už sledovanost klesala. U první řady lidé čekali, zda se zrodí hvězda, u druhé řady se těšili na výkony exotů z Hvězdné pěchoty, ale u třetí se už tak trochu nudili... Na co tedy mohli tvůrci vsadit teď? Přece na porotu!

…ať porota „pípá“!

A povedlo se! Porota ve složení Paľo Habera, Marta Jandová, Dara Rolins a Ondřej Hejma na diváky „zabrala“ – bohužel nejen trefnými hodnoceními adeptů na pěveckou slávu, ale hlavně sexuálními narážkami a vulgárními výrazy. Ty nejprve televize Markíza i Nova bez obalu odvysílaly, pak je na údajný nátlak pohoršených diváků začaly „vypípávat“. Jenže, co teď táhne hlavně pubertální mládež k obrazovkám? Chtějí vidět, kolikrát bude kdo „vypípán“ (už se na to dokonce uzavírají sázky), a pak se samozřejmě dohadují, které slovo bylo kvůli ohrožení mravnosti vymazáno. A kdyby to náhodou bylo málo, záznamy s neslušnými řečmi se sice neodvysílají, ale „náhodou“ se dostanou do rukou tisku, který má s danou televizí dobré vztahy. Řeči o „fajfce“ apod. stejně vylezou na světlo a zájem cílové skupiny je zaručen.

Zazpívejme si!

Nechci tu moralizovat, dokonce si nemyslím, že by SuperStar měla mládež nějak významně zkazit – vulgární slova slyší kolem sebe neustále a pokud jde o sex, tím jsou časopisy pro teenagery doslova přecpané (stačí se podívat na titulní stranu jednoho časopisu pro náctileté dívky, kde se skví velký titulek Přiznala bys, že masturbuješ?). I když na druhou stranu by jim možná právě SuperStar měla ukázat, že ne vždy se hodí mluvit vulgárně a přisprostle. Ale hlavně by tu přece mělo jít o zpěv! A ten, mám pocit, zatím moc v televizi nebyl…