Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných šmejdů vymyslela novou boudu na naše celebrity. Dnes pár slov ke známé herečce a zralé ženské kráse...

Zdena Studénková: Zůstala Kráskou

Pro Zdenu Studenkovou mám trochu slabost. Pohádka Panna a netvor, které dala svou krásnou tvář i něžný projev, je prostě geniální, stejně ozdobila už kultovní komedii S tebou mě baví svět. O to zajímavější bylo setkání s ní – nejenže je pořád půvabná, ale je také příjemná se svérázným smyslem pro humor. Ano, často a s oblibou se spekuluje, kolika plastikám a zkrášlovacím kůrám za svůj skvělý vzhled vděčí, ale není to vlastně jedno? Studenková má šmrnc a šarm, který žádnou plastikou získat nejde.

Šarm je trendy

A právě šarm a přirozený, byť už třeba léty poznamenaný půvab, to je to, co teď frčí. Důkazem budiž minulý týden zveřejněný žebříček nejkrásnějších žen světa. Tou „nej“ byla zvolena herečka Penélope Cruz (36), bodovaly ale i dámy mnohem starší – v první desítce se objevily Catherine Deneuve (66), Helen Mirren (64) a Sophia Loren (75). Ne každý nový trend je tak sympatický jako právě tento. Zatímco z reklamních spotů na kosmetické výrobky mají ženy pocit, že jakmile objeví první vrásku, jejich život vlastně končí, nyní se předsudek, že starší žena je dobrá jen jako babička a k plotně, odsuzuje pomalu a jistě k zániku. Nezbývá než si přát, abychom i v našich končinách měli čím dál více šarmantních dam, které by se s přehledem mohly stát „nejkrásnějšími ženami světa“. Pár adeptek už tady je… A koho byste do žebříčku nejkrásnějších žen zařadili vy?