Jak poznat, že má někdo z okruhu vašich blízkých psychické problémy, se dozvíte v galerii!

Justin Bieber se od svého sňatku s Hailey Baldwin potýká s depresí, zpěvačka Miley Cyrus jí trpěla v dospívání. Dokonce i komik Jim Carrey neměl život plný smíchu a radosti. Kdo další patří mezi osobnosti, jež svou otevřeností, s jakou mluví o svém psychickém stavu, inspirují miliony lidí po celém světě?

Justin Bieber

Není tajemstvím, že se Justin Bieber topí v problémech. Tajná svatba s Hailey Bieber mu do života vnesla štěstí, to ovšem bylo rychle nahrazeno depresí, úzkostí a nedůvěrou v sebe sama.

,,V naší rodině jsem já ten emocionálně nestabilní," přiznal. ,,Bojuju s nalezením klidu. Připadá mi, že se až moc starám o ostatní, o to, aby všechno bylo super, aby mě lidé měli rádi. Hailey je z nás dvou ta logicky uvažující a stabilní, a přesně to potřebuju. Vždycky jsem toužil po jistotě, kterou mi dává."

Lady Gaga

Ikonická zpěvačka a herečka se při přebírání ceny Artist Awards za svůj výkon ve Zrodila se hvězda nebála pojmenovat vlastní boj s psychickými poruchami. Svůj stav nazvala "krizí epických proporcí".

,,Trpěla jsem posttraumatickou stresovou poruchou a disociací (forma odloučení od reality, pozn. red.)," přiznala na pódiu. ,,Ráda bych, kdyby existoval systém, který by mě chránil a vedl... který by mi dal tu moc říct NE věcem, o kterých jsem si myslela, že musím dělat a cítit."

Selena Gomez

Psychický stav mladičké zpěvačky byl středem pozornosti celého světa. Selena se loni na podzim psychicky složila a musela se zapsat do psychiatrické nemocnice. Velkou vinu na tom měl rozchod s Justinem Bieber i její zdravotní komplikace.

,Ačkoliv jsem vděčná za hlas, který nám všem sociální sítě poskytují, jsem stejně vděčná za možnost trochu ustoupit a prožít místo toho naplno momenty, které jsou mi dopřány," napsala Selena na Insatgram. ,,Negativní komentáře mohou lidem ublížit, jak jste si mohli všimnout," dodala.

Jim Carrey

Legendární komik, který nám celá desetiletí kouzlí úsměv ve tváři, neprožil život jako z komedie, právě naopak. Jak sám přiznal, dlouhá léta trpěl depresemi, které se čas od času objeví i teď.

,,Deprese mě sužovala mnoho let. Užíval jsem léky, aby se mi ulevilo a abych stabilizoval své nálady." Herec se následně zbavil všech substancí, které mu depresi přivolávaly - alkoholu, kouření, drog, dokonce i kávy. ,,Teď, když zaprší, tak se netopím. Déšť odezní stejně rychle, jako přišel."

Pink

Zpěvačka Pink je ztělesněním depresivních nálad, dokládají to její rané písně, v nichž zpívala o bolestech a úzkostech. Netají se tím, že úzkostmi trpí dodnes.

Přiznala, že měla stavy, kdy pomýšlela na sebevraždu. ,,Když jste v háji, myšlenky na sebevraždu převládají. Naprosto tomu rozumím, sama jsem trpěla depresemi. Nad vším přehnaně přemýšlím. Myslím si, že mluvit o psychických problémech je nesmírně důležité. Snad z toho jednoho dne už nebude tabu.

Miley Cyrus

Kontroverzní zpěvačka Miley Cyrus trpěla depresemi celý život. Nejvíc to cítila v době slávy Hanny Montany. Stejně jako hlavní postava, i ona žila dva životy. Její vlastní příběh je na rozdíl od maskované popové superstar o dost smutnější.

,,Není nic horšího než předstírat štěstí," vysvětlila Cyrus a dodala, že by svou otevřeností o vlastních problémech ráda pomohla ostatním. ,,Mluvit o tom s ostatními pomáhá. Všichni si kvůli mé depresi mysleli, že jsem jen nevděčná, ale není to tak. Vždy se za tím skrývá něco jiného."

Sophie Turner

Hvězda seriálu Hra o trůny také bojovala s depresemi a myšlenkami na sebevraždu celý svůj dospělý život. Naštěstí v poslední době má při ruce někoho, kdo jí v tom nenechal samotnou a pomáhá jí - svého nyní již manžela Joea Jonase.

,,Jsem teď s někým, díky komu si uvědomuji, že mám co dát. A když vám někdo každý den říká, že vás miluje, začnete přemýšlet, proč tomu tak je. Myslím si, že tím začnete o něco víc milovat sami sebe. Takže jo, miluju se."