Kristen Stewart

Z Belly se vyklubovalo pořádné kvítko. Patří mezi vlasové chameleony, nebojí se střapatého sestřihu na kluka ani zásahu holicím strojkem a studené blond. Libuje si v androgynním oblečení. Když jí boty na podpatku nesednou, neváhá a sundá si je klidně i na červeném koberci. Nedělá rozdíly mezi pohlavím a randí se ženami i s muži. Díky svému netypickému vzhledu o ni jeví zájem módní návrháři. Se svou výškou by jen těžko mohla korzovat po mole, ale módní dům Chanel má pro tuhle krásku slabost. Po pracovní stránce dokázala naplno využít slávy, kterou získala při natáčení Stmívání. V naprosto jiné rovině se ukázala v oscarovém snímku Pořád jsem to já po boku Julianne Moore.

Robert Pattinson

Prvotřídní hezounek Robert Pattinson se během natáčení zamiloval do své kolegyně Kristen Stewart. Následný rozchod přivítaly jeho fanynky, ale on sám se s ním vyrovnával hodně dlouho. Útěchu našel u zpěvačky a tanečnice FKA Twigs. Vztah ale dospěl jen k zásnubám, které pár v roce 2017 zrušil. Od té doby herec vystupuje jako "vlk samotář" a soustředí se na práci. Důkazem je to, že získal roli Batmana v připravovaném remaku. Celý filmový svět tak čeká, jestli se dokáže vymanit ze své nejslavnější role Edwarda Cullena.

Billy Burke

Americký herec Billy Burke je mistrem malých rolí. I ve Stmívání si zahrál "jen" otce Belly a místního šerifa. Mihnul se Star Trekem, muzikálem Daredreamer, komedií Maffióso a detektivkou Smrt online. Po úspěchu v upíří sáze se ale soustředí hlavně na muziku, která je jeho srdci blízká už od dětství, když si během studia založil kapelu L.A.

Elisabeth Ann Reaser

Vegetariánka Elisabeth Reaser chtěla být vždycky herečkou a nakonec své rodiče přemluvila a po marných pokusech na "obyčejných" školách nastoupila ke studiu herectví, kde v roce 1999 získala bakalářský titul. I když u nás se proslavila jen rolí ve Stmívání a seriálu Chirurgové, za velkou louží patří mezi špičku. Na svém kontě má řadu nominací i filmových cen.

Taylor Lautner

Americký herec přišel k herectví jako slepý k houslím. Jako malý kluk žil pro karate a sbíral jeden úspěch za druhým. Dokonce trénoval u sedminásobného vítěze Mikea Chata. Pod jeho vedením získal v osmi letech tři zlaté medaile. Pak ale přišla reklama na Burger King a první herecký konkurz. I když nevyhrál, cítil, že je mu to blízké. Vyzobával malé role a štěky, pak konečně přišla nabídka na čtyřdílnou ságu Stmívání. Neodmítl a jeho hvězda začala zářit. Na úspěch se mu ale nedaří navázat a stále ještě žije z upří slávy.

Na další herce z temné ságy se podívejte do galerie!