Jitka Čvančarová se narodila 23. března 1978 v Mělníku. Poté, co vystudovala Střední stavební školu v Mělníku, odešla do Brna studovat muzikálové herectví na JAMU. V letech 2000–2008 byla ve stálém angažmá v Městském divadle v Brně. Roli Marie ve West Side Story nastudovala i v němčině a v angličtině a účinkovala tak v mnoha evropských zemích.

V roce 2000 byla nominovaná na prestižní cenu Thálie za ztvárnění role Sandry v muzikálu Svět plný andělů. Nyní se účastní na několika projektech, moderuje v televizi, občas působí i jako modelka.

Miluje cestování, má ráda moderní muziku, jen na chlapy má smůlu, jak se zdá. Svého nedávného přítele opustila kvůli jeho aféře s prostitutkami. Na Kafe.cz si můžete přečíst rozhovor s Jitkou Čvančarovou k seriálu Dokonalý svět.

Tentokrát se tančila žhavá samba a společná salsa.

Samba je latinskoamerický tanec. Slovo samba má původ v portugalském slově semba a v překladu znamená božská tanečnice. Existuje mnoho variací samby. Mezi nejznámější patří karnevalová samba, kterou můžete spatřit na karnevalech v Brazílii.

Salsa je také latinskoamerický tanec, přičemž španělské slovo salsa se používá pro označení omáčky, avšak hudebníci se domnívají, že v tomto případě se má na mysli spíše koření. Z hudebního hlediska je salsa složitou směsí historických kubánských tanečních forem, jakými jsou son, danzon, guajira, guarachá, mambo, ča-ča, dohromady s kolumbijskou cumbiou a portorickou bombou.

U odborníků by zvítězily dvojice Pavel Kříž a Alice Stodůlková a Monika Absolonová a Václav Masaryk, těsně následování Anetou Langerovou a Michalem Kurtišem a současně Jitkou Čvančarovou a Lukášem Hojdanem, jejichž společné tance prokázaly vzestupnou tendenci. Až s velkým odstupem by na posledním místě byli Saša Rašilov a Karolína Majerníková.

Diváci však rozhodli jinak. Příští týden předvedou postupující páry již tance dva, a to ty, které netančily v prvním a druhém večeru.