Pavel Kříž a Alice Stodůlková zatančili tango, sambu, free style a na závěr nesoutěžně cha-chu, Aneta Langerová a Michal Kurtiš waltz, jive, freestyle, a rovněž závěrečné nesoutěžní tango.

U nesoutěžních tanců už bylo znát, že oba páry jsou docela unavené, ale v soutěžních odvedly maximum a jejich výkony byly na vysoké úrovni.
Podle odborné poroty i podle názorů dalších tanečních znalců šlo o výkony na 80 – 90 %, jen tango Pavla Kříže a Alice Stodůlkové se podle dalších odborníků příliš nepovedlo.

Celkově však ve finále právě pár Pavel Kříž a Alice Stodůlková skutečně tancoval lépe. Měli jsme možnost se podívat na tance i vyřazených párů.

  • U Pavla Kříže jde o úctyhodný výkon nejen k jeho věku, v dubnu mu bude padesát, ale i k nemoci – celý život bojuje s těžkou cukrovkou. V tomto směru podporuje i několik charitativních projektů.

V 80. letech, hned po natočení třetího dílu Básníků, emigroval nejprve do Velké Británie, a poté do Kanady, kde vystudoval v roce 1988 univerzitu ve Vancouveru a působil jako psychoterapeut.

Jeho přítelkyně dělá animované filmy. Když přijal po dlouhém naléhání Dušana Kleina Kříž nabídku na další účast v pokračování Básníků, jeho tehdy těhotné ženě let neudělal dobře a o dítě přišli. Z pochopitelných důvodů jde o téma, o kterém nechce moc mluvit.

Čtvrté StarDance skončilo. Viděli jsme hodně dobrých výkonů a nejlépe asi tančila Monika Absolonová, ale divácké hlasování je spíše o oblibě u diváků.

Ti se letos dívali sice hodně, ale přece jen ne tolik, kolik v předchozích letech. Jestliže finále první StarDance sledovaly dva miliony diváků, nyní to bylo podle předběžných údajů zhruba jen 1,3 milionů.

Je tedy otázkou, zda ČT soutěž nějak inovuje a jestli bude pátý ročník.