Monika Absolonová se narodila 27. září 1976 v Benešově a je sestřenicí Michala Davida. Již ve svých 7 letech zpívala v Kühnově dětském sboru. Počátkem 90. let chodila na hodiny zpěvu k Lídě Nopové a od roku 1996 k Eduardu Klezlovi. V roce 1993 vydala své první CD s názvem Monika.

Proslavila se však díky svým muzikálovým rolím (zlé jazyky tvrdí, že vlastně nic jiného nezpívá) v Draculovi, Rebelech, Noci na Karlštejně, Kleopatře, Třech mušketýrech či Angelice.

Měla hrát i v nejnovějším muzikálu Michala Davida, ten jí však nedávno účast zakázal, protože bez jeho vědomí vydala CD s písničkami z muzikálů, v aranžmá, s nímž Michal David jakožto autor nesouhlasí. Po sedmnácti letech měla u příležitosti vydání CD i svůj vlastní první koncert.

Objevila se i v menších rolích ve filmu – v Princezně ze mlejna 2, ve Zdivočelé zemi, Kameňáku 2 a Kameňáku 3.

V letech 2002 a 2003 byla vyhlášena skokankou roku v anketě Zlatý slavík. Za roli Kleopatry byla za rok 2002 nominována na cenu Thálie.

Ve třiadvaceti letech se provdala za hokejistu Václava Eiselta a svazek vydržel celkem čtyři roky. Chodila prý s Danielem Hůlkou, nyní žije už téměř rok s přítelem, podnikatelem Vratislavem Jandou, který se však ještě nerozvedl.

V soutěži StarDance podávala nadprůměrné výkony, alespoň podle odborníků, za quickstep by jí někteří dokonce dali plný počet bodů. Naopak Aneta Langerová a její partner by za quickstep dostali sotva ohodnocení 50 %.

Jenže diváci, zdá se, nerozhodují podle tanečních kvalit. Na internetu se dočtete, že Monika Absolonová je „afektovaná, dělá pořád grimasy, ukazuje chrup místo skutečného úsměvu...“, což jsou nejspíše takové vady, že profesionální taneční výkon pak jde stranou.