Série filmů Star Wars patří k těm nejoblíbenějším ságám vůbec. V kinech tyto snímky pravidelně trhají rekordy v návštěvnosti, pyšní se vysokým hodnocením a diváci hltají jeden díl za druhým. V případě filmu Solo: Star Wars Story se ale něco změnilo. Problémy jej pronásledovaly již během jeho vzniku a výsledný projekt se zdaleka nedočkal takového úspěchu, s jakým se počítalo. Alespoň tedy co se návštěvnosti týče…

Nespokojenost od samotného začátku

Fanoušci ságy Star Wars se většinou každého nového přírůstku nemohou dočkat. Solo: Star Wars Story ale nebyl tím případem. Nedočkaví diváci totiž nebyli dle webu IMDb moc nadšeni ze samotného obsazení ani příběhu, jejž měl film vyprávět. To se následně pochopitelně projevilo i na návštěvnosti snímku v kinech. Film se totiž stal naprostým propadákem, tedy co se podobných snímků týče.

Příběh zkrátka nebyl pro diváky dostatečně atraktivní, za nízkou návštěvností ovšem stály i jiné faktory. S největší pravděpodobností šlo o špatné načasování uvolnění snímku do kin. V té době totiž běžely takové trháky jako Avengers: Infinity War nebo Deadpool 2, které Star Wars rozdrtily na celé čáře. Solo vydělalo za první víkend přes 80 milionů dolarů, Avengers 260 milionů dolarů a Deadpool neuvěřitelných 2 125 milionů dolarů.

Výměna režisérů i herce

Prvotně se režie snímku chopila dvojice Phil Lord a Christopher Miller, jejich vize se však zdaleka neshodovala s vizí scenáristů a samotného studia. Po několika dnech natáčení si proto studio nechalo přehrát část natočeného materiálu, a zůstalo v šoku. Dvojici režisérů následně nekompromisně vyhodilo a nahradilo je Ronem Howardem. Materiál byl podle všeho natolik neuspokojivý, že došlo k několika přetáčkám.

A právě to ovlivnilo i přítomnost herce Michaela Kennetha Williamse, který měl původně ztvárnit postavu Drydena Vose. Ten zpočátku součástí snímku skutečně byl, ale byl vázán i dalšími pracovními povinnostmi, a proto se natáčení pod taktovkou nového režiséra nemohl zúčastnit. Ve finálním snímku jej proto nahradil Paul Bettany.

Zdroje: g.cz, bestlifeonline.com, mentalfloss.com