Ve čtvrtek 26. prosince televizní a rozhlasová moderátorka Stanislava Lekešová, které nikdo neřekl jinak než Stáňa, podlehla těžké nemoci. Bylo jí pouhých 63 let.

Stáňa Lekešová na konci vysílání pořadu Sama doma odvysílaného 28. listopadu slíbila, že se s diváky těší na viděnou 12. prosince. Na toto datum bylo naplánováno speciální poslední vysílání magazínu v tomto roce, a který mělo odmoderovat všech šest jeho hlavních tváří. Bohužel zúčastnit se tohoto živého vysílání už Stáňa vzhledem ke svému zhoršujícímu se zdravotnímu stavu nezvládla.

„Neznám nikoho, kdo by Stáňu neměl rád,“ uvedla na svém instagramovém profilu její dlouholetá kolegyně ze Sama doma Lucie Křížková v pátek 27. prosince. Ta měla k Lekešové velmi blízko, spojoval je smysl pro humor a Lucie se také s pokorou od své starší kolegyně učila moderátorskému řemeslu.

Stanislava pracovala v médiích od roku 1985. Dlouhá léta moderovala v České televizi publicistický magazín určený hlavně ženskému publiku Sama doma a v Českém rozhlase Dvojka měla na starost hned několik pořadů, do kterých si zvala různé hosty.

Zajímavostí je, že moderátorka vystudovala v Praze právnickou fakultu. Právu se ale nikdy hlouběji nevěnovala, na téměř 35 let se upsala médiím. Lekešová měla dvě děti, syna Filipa (39) a dceru Kristýnu (24).