Česká stopa

Na svět přišel 8. září 1981 ve městě Bethlehem na severovýchodě USA. Jeho otec pracoval v průmyslu a o umění nechtěl ani slyšet, což se ovšem nedalo říct o jeho matce Claudine a zejména strýci Jeffu Weissovi. Na počátku 80. let byl poměrně známým a úspěšným divadelním producentem. Claudine nakonec dala na jeho radu a se synem se vydali vstříc showbyznysu. Když se Jonathan stal poměrně rychle tváří řady reklam na hračky nebo ovesné vločky, sekla s prací sociální pracovnice, s manželem se rozvedla a stala se synovou manažerkou.

Od krabic s cereáliemi se Jonathan záhy přesunul do komediálních seriálů, přičemž vrcholem jeho snažení se v roce 1991 stal Kutil Tim. Tvůrci ho vybrali ze stovek jiných chlapců, protože byl podle nich velmi podobný Timu Allenovi, jenž měl hrát jeho otce.

Jonathan v roli Randyho pomrkával na diváky osm let, ale jeho umělecký záběr byl mnohem širší. V roce 1994 se podílel na dabingu slavného kresleného filmu Lví král, o dva roky později si zahrál ve filmu Pinocchiova dobrodružství, který se natáčel také u nás, takže se setkal s Václavem Vydrou nebo Zdeňkem Podhůrským.

Boj s anorexií

Jonathan ale nebyl jen hezounek, který spoléhá na to, že z dětské slávy bude žít věčně. V 17 letech dal Kutilu Timovi sbohem, aby mohl jít na vysokou školu. Na prestižním Harvardu studoval filozofii a historii, pak se přesunul na nejstarší univerzitu ve Skotsku v St. Andrews, kde tou dobou ležel mezi učebnicemi i princ William. Pouť za vzděláním ukončil až v roce 2010 na univerzitě v New Yorku.

A co dělá nyní? Například bojuje za práva zvířat, však je už od čtyř let vegetariánem. Stále také obdivuje basketbal, ačkoli sám ho se svými 165 centimetry příliš hrát nemůže. Postupně se vrací i k herectví. V komediálním seriálu Last Man Standing se znovu sešel s Timem Allenem a několik epizod dokonce režíroval. Jonathana tak trápí pouze lživé nařčení, které se s ním táhne už od puberty. „Objevila se zvěst, že jsem homosexuál. Nejprve jsem nad ní mávl rukou, ale šokovalo mě, jak rychle se ta lež rozšířila a kolik lidí jí uvěřilo," rozezlil se Jonathan. Sám přitom randí se zpěvačkou Scarlett Pomersovou (*1988), která má za sebou úspěšný boj a anorexií.