Diskutujte: Litujete celebrity z tohoto článku, nebo si myslíte, že si svůj osud „vykoledovaly“?

Whitney (+48) našel v hotelovém pokoji v Beverly Hilton její osobní strážce. Ironie osudu… Zatímco film Osobní strážce, ve kterém excelovala po boku Kevina Costnera, skončil happy endem, její příběh měl tragické vyústění.
Do uzávěrky tohoto článku nebyly zveřejněny výsledky pitvy, dá se ale předpokládat, že Whitney podlehla smrtícímu koktejlu drog, do kterých spadla během divokého manželství s hudebníkem Bobbym Brownem.
Po mnoha letech nezřízeného života ji nezachránil ani rozvod, ani několik odvykacích kúr za sebou. Podle informací, které se rozšířily těsně po její tragické smrti, utonula ve vaně.

Některé příběhy ze světa slavných jsou jako přes kopírák. Ve vaně pařížského hotelu byl 3. června 1971 nalezen mrtvý idol Jimmy Morrison (+27). Alkoholem a drogami zhuntované tělo nevydrželo množství drog, které frontman skupiny The Doors během dne dopravil.
Z dlouhého smutného seznamu nezvládnutých příběhů slávy a bohatství by se dal vybrat materiál na celou knihu. Tak tedy jen namátkou:

Heath Ledger, hvězda filmů Zkrocená hora, Ples příšer, Deset důvodů, proč tě nenávidím aj. se v lednu 2008 zřejmě předávkoval léky na spaní. Byl nalezen ve svém manhattanském bytě bez známek života vedle postele zcela nahý. Heatha trápila nespavost, kterou označoval za nejhorší muka na světě. „Nemůžu přestat přemýšlet, hlava neustále pracuje,“ zoufal si. Místo aby vyhledal odbornou pomoc, sháněl si medikamenty sám a zacházel s nimi nerozumně, což se mu nakonec stalo osudným.

Amy Winehouse, fantastická zpěvačka, si pohrávala se smrtí dlouho, než ji v jejích sedmadvaceti letech loni v říjnu dostihla. „Bylo jasné, že má dcera jednoho dne zemře,“ řekla v tisku její zdrcená matka. Divoká Amy patřila podle odborníků k nejtalentovanějším zpěvačkám v posledních letech, prosadila se i jako módní návrhářka. Postupně však propadla drogám i alkoholu. Občas se sice léčila, ale nikdy to nevydržela déle než několik dní. Kvůli závislosti na drogách trpěla rozedmou plic a poslední koncerty musela (mimochodem stejně jako Whitney Houston) dokonce zrušit. Před smrtí ve svém londýnském bytě drogy neužila, ale v krvi měla podle pitvy více než čtyři promile alkoholu.

Kurt Cobain, sedmadvacetiletý frontman skupiny Nirvana, namířil sám proti sobě zbraň ráže 23 v noci z 5. na 6. dubna 1994 ve svém vlastním domě. Měl to v plánu, jen několik dní předtím změnil závěť. Drogově závislý Cobain se složitě vyrovnával se slávou i pocitem, že všechno, co by stálo za zmínku, už zazpíval a složil. Několikrát se pokusil o sebevraždu předávkováním, ale nikdy mu nevyšla. V době smrti měl v těle 1,5 miligramu heroinu na jeden litr krve, což je obrovské množství.

River Phoenix, talentovanému herci bylo pouhých třiadvacet let, když 31. října 1993 zemřel na chodníku před nočním klubem v Los Angeles v náručí svého bratra Joaquina a sestry Rainbow. „Vypadal jako ryba na suchu, nemohl vůbec dýchat,“ řekl médiím svědek události, fotograf Ron Davis. Pitva prokázala, že mladík měl v krvi naráz kokain, diazepam, marihuanu, efedrin i morfium. Z Joaquina se stala později hvězda první velikosti (viz film Walk the Line). „Jen díky smrti Rivera jsem lepším člověkem. Nemůžu na něj zapomenout, od té doby jsem se sám drog nikdy nedotkl,“ tvrdí herec, který ovšem urputně zápasí se sklony k závislosti na alkoholu.