Smlsněte si s Bouškovou a Vydrou

Smlsněte si s Bouškovou a Vydrou
Smlsněte si s Bouškovou a Vydrou
Zdroj: Ivan Kahún

Nahlédněte do kuchyně páru Václav Vydra - Jana Boušková a připravte si jejich oblíbené jídlo!

Diskutujte: Zkoušíte recepty celebrit?

"Říká se, že herec je nejlepší hladovej..." konstatoval VÁCLAV VYDRA (56) na jedné kuchyňské show a dodal: "Ale já když cítím, že už bych byl dobrej moc, tak se najím..." A hned si dal svou oblíbenou slepici v červeném oleji. V rámci jarní kampaně švédského obchodního domu s nábytkem připravili totiž JANA BOUŠKOVÁ (58) a Václav Vydra pro návštěvníky obchodních domů nevšední kulinářský zážitek. 22. 4. v Praze na Černém Mostě, 29. 4. v Brně, 6. 5. v Ostravě a 12. 5. v Praze na Zličíně se představí v roli šéfkuchařů a pro zákazníky připraví svůj speciální recept, známý z pořadu Prostřeno – Slepici v červeném oleji. Specialita bude zařazena do menu v restauraci obchodního domu a zákazníci ji tak budou moci až do 30. května ochutnat. A nebo si ji zkuste připravit sami, tady máte recept přímo od Jany a Vaška...

Vašek Vydra, jana Boušková

Slepice v červeném oleji (4 porce)

Potřebujeme:

1 ks slepice
sojová omáčka
chilli olej červený
kvalitní bílé víno
hořčice plnotučná

Postup: Slepici uvaříme ve vodě do měkka, až rozvaříme (nesolíme). Slepici zbavíme kůže, kostí a chrupavek. Maso natrháme na drobné kousky a necháme vychladnout. Do vychladlého masa přidáme dle chuti sojovou omáčku, plnotučnou hořčici a červený chilli olej (případně slunečnicový olej s orestovanými chilli papričkami). Vše promícháme a přidáme trochu bílého vína. V případě, že je pokrm suchý, povolíme ho trochou vývaru. Ideální je nechat tuto směs odležet do druhého dne. Servírujeme s plátky čerstvého chleba. Dobrou chuť!

Další články

čtenářů si právě čte tento článek


Akční letáky