Tvůrci Slunečné doufali, že by romance mezi klukem z města a holkou z vesnice mohla v divácích, přesycených detektivkami a seriály z lékařského prostředí, brnknout na romantickou strunu. Nahrála tomu sympatická ústřední dvojice a řada vynikajících herců v dalších rolích, z nichž někteří si získali velké sympatie diváků, i když hrají negativní postavy. Do vkusu publika se trefily i hezké exteriéry příjemného prostředí venkovského statku.

Za rok vysílání jsme v seriálu mohli vidět spoustu vtipných i dramatických momentů. Nevěstu, která utekla ze svatby, jinou nevěstu, která se chtěla vdát tajně, aby si to pak rozmyslela a vdala se s pořádnou parádou. Taky nevěstu, která se vdávala jen pro peníze. Viděli jsme i pohřeb, jehož hlavní aktér se ale v seriálu dál objevuje, jako by byl živý. Zažili jsme požár, spoustu rvaček a taky řadu vtipných momentů se zvířaty.

Nejvíc pozornosti na sebe ovšem strhávají Janek s Týnou, tedy Marek Lambora s Evou Burešovou. Kolikrát říkali, jak se nechtějí, přitom na sebe vrhali všeříkající pohledy, aby se nakonec dali dohromady a pak zase rozešli. Teď jsou ve fázi opětovného sbližování, ale na body vede Janek, který Týně řekl, že už o ni nebude usilovat, zatímco Týna si konečně uvědomila, že o Janka vlastně nechce přijít. Takže by nějaké to usilování naopak brala. „Týna s Jankem už se nebudou dohadovat. Když se na statku objevila Karolína (Denisa Nesvačilová – pozn. red.), otevřela Týně oči. Fakt, že by Týna mohla o Janka přijít, s ní docela zamával, takže Týna se teď bude chovat trochu jinak. Už nebude tak ostrá a úsečná, přestane nad vším uvažovat tak racionálně a začne se víc řídit srdcem. Myslím, že fanoušci seriálu konečně uvidí mezi Týnou a Jankem situace, na které tak dlouho čekají, ale to neznamená, že jejich vztah nebude mít překážky,“ říká Eva Burešová.

NOVÉ POSTAVY, NOVÉ VZTAHY

Situace se naopak začne vyhrocovat mezi Sylvou a Štěpánem (Barbora Jánová a Jan Plouhar). Pokud Štěpán uhodil Sylvu poprvé jen náhodně, teď v tom bohužel bude pokračovat, obzvlášť v opilosti. Ale i Štěpána dožene karma. Bude zase muset do nemocnice. Zoufalá Lída (Dana Batulková) bude jeho zdravotní stav řešit jak se svým mužem Frantou (Ondřej Pavelka), tak se Štěpánovým biologickým otcem Leošem (David Prachař). V ději se navíc objeví nová postava, a to Leošova matka, kterou bude hrát Libuše Švormová. Ukáže se, že i ona ví pravdu o tom, kdo je ve skutečnosti Štěpánův otec. Tato informace, kterou zná zatím jen pár lidí, se provalí, což se odrazí na přátelství obou rodin.

„S Libuškou Švormovou už jsem natáčel na konci loňského roku, je bezvadná, jsem moc rád, že se tu objevila. V rodině Vackových nikdy nebyla nuda a Franta je obdivuhodný chlapík, když vydrží se ženou, jako je Lída. Já jí říkám don Corleone v sukních. Ale chápu Frantu, že ji má přese všechno rád, on se s ní nikdy nebude nudit, protože ona dokáže každou chvíli přijít s nějakým překvapením, třeba i nepříjemným, takže Franta je neustále ve střehu, co Lída vymyslí. Možná je Lída vnímaná jako negativní postava, ale je s ní legrace a bude ještě větší, děj v dalších dílech bude docela napínavý,“ prozrazuje opatrně Ondřej Pavelka.

Ze své cesty po Amazonii se vrací také Kuba (Jan Dolanský). Proč se tam musel tak nutně podívat? Postupně to pochopíme. Zatím to tuší jen Běta (Iva Hüttnerová).

Zdá se, že pomalu vzniká vztah mezi Erikou (Kristýna Kociánová) a Tomem (Filip Blažek). Pokud to vypadá, že Tomova bývalá tchyně se konečně přestala Tomovi mstít, neradujte se, tahle paní opět přitvrdí a bude dál škodit. Zkouškou vztahu mezi Erikou a Tomem bude i Eričino rozhodování, jestli má, nebo nemá přijmout hodně zajímavou pracovní nabídku, a taky Tomův úraz. No a cosi křehkého se rodí i mezi barmankou Rózou (Lucie Benešová) a profesorem (Jan Šťastný). Profesor Róze chvílemi imponuje, chvílemi ji pořádně štve. Je vůbec možné, aby se tihle dva dali dohromady? Na to si počkejme.

Zdroj: TV Prima