Mr. Bean

Jestli je královna Alžběta II. skalní fanynkou svérázného pana Beana, nevíme. Ve filmu Johnny English se vrací je dokonce zaslepen myšlenkou, že se za ni vydává špiónka. A tak v závěrečné scéně dostane skutečná královna od zmateného detektiva přímý zásah. Naštěstí řád dostal o mnoho let dříve.

David Beckham

Fotbal proslavil Davida, hudba a móda jeho ženu Victorii. Celá rodina Beckhamových patří mezi britskou smetánku, nejštědřejší filantropy, podnikatele a vizionáře. Takový přínos si ocenění jistě zaslouží.

Manolo Blahnik

Jeho jméno je synonymem luxusních bot s jehlovými podpatky. Minulý rok dokonce navrhl jeden pár extra pro Prahu a Tereza Maxová střevíčky v hodnotě 135 tisíc korun hrdě prezentovala. Královna nemá favority, a tak brzy po Blahnikovi ocenila i jeho konkurenta Jimmyho Chooa.

Stephen Hawking

Teoretický fyzik, představitel kosmologie a kvantové gravitace a autor bestselleru Stručná historie času Stephen Hawking dosáhl i přes svá omezení způsobená amyotrofickou laterální sklerózou, která napadá nervový systém celého těla, mnoha úspěchů. Třicet let působil na univerzitě v Cambridgi jako profesor, měl tři děti a ocenění z rukou královny.

Paul McCartney

"Brouk" Paul McCartney byl člen legendární skupiny The Beatless. Stejně jako jeho kolega John Lennon se dočkal nejvyššího ocenění. Prošli si obdobím drog, ročním pobytem v Indii, kde meditovali a hledali vnitřní klid, užívali si pozornosti žen a skládali hudbu, která se zapsala do dějin. O několik let později se s královnou sešla i Paulova dcera Stella, která září na poli módního návrhářství.

Hugh Laurie

Adoptivní otec myšáka Stuarta Littla, jedovatý Dr. House, skvělý klavírista, jazzman a Pan Pip Hugh Laurie je někdy až moc skromný. Ale za svůj přínos filmu, divadlu i hudbě si odnesl ocenění od královny zaslouženě.

Andy Murray

Tenista Andy Murray, který se pohybuje na předních příčkách světového tenisu, je miláčkem Británie. Vévodkyně Kate i Meghan pravidelně navštěvují jeho zápasy a během Wimbledonu jsou jeho hlasitými fanynkami. I královna umí sportovní výkon ocenit.

Jamie Oliver

Stále usměvavý kuchař Jamie Oliver si svou hravou kuchyní získal miliony fanoušků a je oblíbený i u nás. Ocenění získal i jeho ďábelský konkurent Gordon Ramsay, který má místo úsměvu naběhlé spánky a chrlí oheň.

Terry Pratchett

Nedávno zesnulý spisovatel, který si humornými příběhy čaroděje Mrakoplaše ze Zeměplochy získal srdce mnoha čtenářů po celém světě. Vytvořil si vlastní svět a unikal od reality. Stejně jako Joanne Rowling, která se ode dna odrazila díky poutavému příběhu o Harry Potterovi. Oba byli za svou jedinečnou spisovatelskou tvorbu odměněni řádem.