Současná realita je, jak jinak, ale jiná. „Díky“ coronaviru je stejně jako valná většina národa zavřený doma, ale rozhodně nelelkuje, nepropadá depresím a ani si nerve vlasy. Jak se nám podařilo zjistit, vážně uvažuje, když má času nazbyt, že rozšíří svou literární činnost o kuchařku.

„Je to tak. Nebude to ovšem ta osoba ladných tvarů v zástěře, co poletuje po kuchyni, ale kniha mých originálních a neopakovatelných receptů. Víte, když je člověk valnou většinu dne uvázán v bytě, všechno už uklidil, vygruntoval, vysmýčil, upravil, našel nebo vynesl do kontejneru, musí spolu se zmíněnou manuální činností zapojovat i mozek, tedy přemýšlet a vymýšlet. A tak mne napadlo, protože jsem i skvělým kuchařem, rozšířit literaturu o kuchařku a zařadit se po bok Magdaleny Dobromily Rettigové či Zdeňka Pohlreicha. Ovšem základním tématem bude „Kterak ztloustnout v hubených létech,“ informoval Slávek.

Podobných návodů, jak co ukuchtit, aby se to dalo jíst, vyšla už od renomovaných autorů kvanta, takže zájemce o zmíněné dílo bude určitě uvažovat, zda recepty nebudou obšlehnuté z jiných děl případně stažené z facebooku, kde se to jimi také hemží.

„To v žádném případě. Víte, jelikož covid neustále útočí a nutí nás nevycházet a pobývat doma, chtěl bych napsat dílko určené spíše pro chlapy. My, silnější polovina lidstva, máme u sporáku bujnou fantazii, ovšem malou trpělivost, takže můj elaborát a návod na lahůdky bude velice jednoduchý, srozumitelný, posilující pocit štěstí a imunitu a hlavně tvorba pochoutek zabere minimum času. A tak trošku věřím, že i ženy zde objeví něco z doposud utajovaných kuchařských fíglů, a když je my chlapi pustíme ke sporáku, vyzkouší si je také,“ tajemně naznačil Boura.

Ať už tedy všeuměl tvoří ve svém okolí cokoli, covid tu s námi je a asi ho nelze jen blahosklonně přehlížet. Jak on osobně, vnímá současnou nepříznivou situaci. Je skutečně spíše nad věcí, nebo přeci jen myška hryzalka mu nenašeptává, co s životem bude dál.

„Ano, myslím, že na podobné hryzalky je ten správný čas. Kreativních myšlenek je dost, ale jak je uplatnit v příštím roce, když nevíme, jak se společnost bude chovat? Kdyby mě oslovilo rádio či TV, hned vytáhnu ze svého šuplíku mnoho nápadů, ale kdyby mě přesto neoslovil doslova nikdo, mám další nápady v šuplíku druhém. A mohu o nich vyprávět distančně i v roušce osobně. A tak jsem se zase zakousnul do svého „Mental antiaging wellnes“ projektu, který je v mnoha věcech světovým unikátem. A krom toho už sepisuji projekt ke zvýšení „měkkých dovedností“, jak se módně říká, včetně edukačních skript. Tedy povážlivě se klaním k využití mixu svého vystudovaného oboru speciálního pedagoga a mnohaletého moderátora a kreativce. Taktéž se už zřejmě zakousnu do psaní své páté knihy s pracovním názvem „Spáč“, kterou si už poznámkuji."

Slávek je i vyznavačem zdravého pohybu. Pravda, nyní, jak řekl, si ho užívá spíše poletováním po bytě s koštětem, nebo procvičuje tělo prostnými či zápolí třeba s činkou?

Současnou činkou je mé sebevědomí. Ale je tak malá a lehká, že se zatím ani nezapotím. Sklapovačky dělám na loži, abych si neublížil, a kyčle trénuji s vysavačem, se kterým při spolupráci tančím, podobně jako s mopem plným dezinfekčních tekutin. Krom toho se intenzivně protahuji, aby zbytek svalstva příliš neatrofoval.

Aby nebylo problémů s pandemií coronaviru málo museli jsme se na závěr zeptat i na další nepříjemnost, která jeho osobu provází. Bylo o něm a obvinění z údajného pašování drog napsáno už dost, ale jak tuhle záležitost prožívá momentálně.

„Čekání na soud si zpříjemňuji farmaky a veselou náladou. Chodím si bytem a bezdůvodně se usmívám, neboť i „úsměv idiota“ dělá psychice dobře. Předpokládám, že podobné věci dělá i ta cca padesátka lidí, která je z téhož obviněna, přestože ji osobně neznám. Jsem optimisticky naladěn s ostnatým drátem na hrudníku a čekám na budoucí osvobozující rozsudek, neboť si naivně stále myslím, že nevinného zavřít nemohou. Ale vzhledem k počtu obviněných lidí a dlouhodobé vizi koronakrize, mě výsledek soudu zastihne zřejmě až v hluboce důchodovém věku. A tak během té doby mám zapotřebí stále něco vymýšlet, realizovat a dělat smysluplné věci, nedbaje na jakékoli okolnosti, kterými je náš život doslova prošpikován. Tedy laskavým čtenářům přeji, aby byli Covid negativní s pozitivní mysli a s nadějí v srdci v tomto rychle měnícím se světě. Taková je má vůle a staniž se.“