Jsem blondýna a dělám v bulváru. Denně klopýtám na jehlách do redakce, abych se smečkou dalších krvelačných šmejdů vymyslela novou boudu na naše celebrity. Tentokrát probereme změny v úspěšných televizních seriálech.

Sbohem, Miriam!

Odchod Hany Maciuchové alias Miriam Hejlové z Ulice byl předem ohlášený, dokonce je již natočena poslední scéna, která se na obrazovce objeví na konci května. Scenáristé podle předpokladů posílají Hejlovou na dlouhou cestu do zahraničí, aby se mohla spolu se svou představitelkou zase za čas vrátit. Pokud se ovšem paní Maciuchová nerozhodne s rolí skoncovat nadobro! Pak ale není nic snazšího než nechat postavu Miriam na cestách tragicky zemřít. „Škatulata, hejbejte se“ čekají i Ordinaci. Tady jde ale o jinou situaci...

Když se vaří z vody...

Ordinace má stále dobrou sledovanost, i když si už řada diváků všimla, že se v poslední době jaksi plácá na jednom místě. Zápletky jsou čím dál neuvěřitelnější, nebo se opakují dokola – už nekonečně dlouho se například řeší dluhy doktora Šembery (P. Konáš) stejně jako krize ve vztahu doktora Pusenského (M. Bahúl) a ředitelky nemocnice Zdeny Tiché. Tu hraje Dana Morávková, kterou změny v seriálu zasáhnou asi nejvíce.

Odnese to Morávková?

Dana Morávková do seriálu nastoupila před loňskými prázdninami jako jeho nová hvězda. Kvůli roli změnila image – z černovlasé potvory Andrey ze seriálu Velmi křehké vztahy TV Prima se stala oříšková kladná hrdinka na Nově. Jenže tato poloha Morávkové zjevně vůbec nesedí.

Slabé dialogy nedokáže na rozdíl od svých, v seriálu rozhodně výraznějších kolegyň Munzarové a Kostkové „vytáhnout“. Diváky proto moc nezaujala, a tak bude postupně odsunuta k ledu (např. přijde nový ředitel nemocnice v podání Jana Kanyzy). I když zatím tvůrci seriálu oficiálně tvrdí, že postava Zdeny Tiché nezmizí, v kuloárech se šušká opak. Morávková je totiž jednou z velmi dobře placených hereček seriálu, a tak za každý natáčecí den, v němž se její postava neobjeví, štáb ušetří 10 tisíc korun. To určitě není málo, zvlášť když diváci Zdenu Tichou nebudou moc postrádat. Morávková tak možná brzy přijde o výnosný kšeft, kvůli kterému dala vale televizi, jež její slávu stvořila. Inu, i slavní občas chybují... A co si myslíte vy, měla by Dana Morávková v Ordinaci zůstat?