Co říká na bráchu Max?
Maxík je úžasný a Bruna přijal úplně v pohodě, ačkoli mě všichni strašili, že to bude složité. Dostal plyšového Mickey Mouse, tak si ho nosí po bytě a opakuje: Mickey mimi. Bráškovi hladí vlásky a opatrně se dotýká jeho ručiček. A když vedle mě sedí při kojení, tak říká: „Mimi papá mámu.“ Jsou to nejkrásnější chvilky, co prožívám.

Jak jsi vybírala jména pro své děti?
Maxík nás napadl na poslední chvíli a dnes si nedovedu jiné pro svého syna představit. Podruhé to bylo jednoznačně jasné u holčičky, byla by to Angela. Pro kluka jsme měli dvě alternativy, Bruno a Alex. Jméno Alex je krásné a jistě by se hodilo k Maxovi, ale nakonec se nám zdálo moc učesané, tak zvítězil Bruno. Zní to víc rebelsky a neposedně.

Prý sis nenechala říct dopředu pohlaví miminka... A jak to máš s výbavičkou?
Protože je to kluk, tak s výbavičkou problém nemám. Max toho spoustu ani nestačil unosit. Rychle vyrostl a hlavně jsem byla tak nadšená maminka, že jsem mu nakoupila, co jsem viděla.

Když se narodil Max, propadl bulvár hysterii, že ho schválně nechceš nikomu ukázat. Bude se to teď zase opakovat? Ukážu Bruna, až já uznám za vhodné. Dopřeju svému miminku tolik soukromí a klidu, kolik bude zapotřebí.

Kolik ještě plánuješ dětí?
Myslím, že v tuto chvíli dvě naprosto stačí.

Jsi velmi aktivní matka. V devátém měsíci těhotenství jsi byla nejenom tváří Fashion weeku, ale taky jsi rozjela nový projekt. O co jde?
Nový majitel Czechoslovak Models, finančník Václav Dejčmar, se snaží dát agentuře nový kreativnější koncept. Udělat ji maximálně zajímavou pro svět, modelkám dát zahraniční kvalitu. Součástí této nové vize je přísně modelingová soutěž Czechoslovak Topmodel, která rozhodně není obdobou podniků o korunku Miss s estrádní podívanou na scéně. A mně pan Dejčmar navrhl, abych se stala partnerkou a ředitelkou zmíněné soutěže. Nejen její tváří, což je taky pocta, ale přiznejme si, že jiná a ve svém zadání víc prchavá. Ostatně ambasadorkou Elite Model Look jsem byla pět let a ze dne na den skončila. Kdežto tohle je zkrátka podnikatelská nabídka, výzva, která se neodmítá.

Jaké budou soutěžní disciplíny, čili v čem by měla být dívka dobrá?
Zatím nebudu nic prozrazovat, jen snad to, že i my jim dáme šanci uplatnit se v zahraničí, proniknout do světového modelingu. Jestli ji zúročí a dokážou v konkurenci obstát, záleží samozřejmě na nich. Na jejich disciplíně, schopnosti být tvárná a zároveň něčím jedinečná. Neopakovatelná. Do soutěže zveme zástupce několika mezinárodních agentur, a tím nabízíme možnost prosadit se klasické krásce i méně komerčnímu typu. Požadavky v modelingu jsou různé.

Jak se dá skloubit tvůj aktivní profesní program s péčí o dvě malé děti?
Pracovala jsem i s maličkým Maxem, kdy jsem pár měsíců po porodu seděla na castinzích. Tenkrát jsem byla nezkušená, teď vím, co a jak. Mám doma skvělého chlapa, dokážu si věci jako zkušená máma zorganizovat a chůvu na plný úvazek nepotřebuju. Ve světě je řada modelek, které stíhají rodinu, děti i profesi.

Máš hodně pomocníků?
Rodinu mám trochu z ruky. Jedna babička je v Havířově a druhá v Bratislavě. Takže někdy mi pomocná ruka chybí, ale vždy se dá vše nějak zařídit a moje rodina je mi i přes vzdálenosti velkou oporou.

Pokračování rozhovoru se dočtete v aktuálním čísle časopisu Story.