A byla to láska ..

Shirley Mitrou je dnes ve světě kulturistiky známý pojem, ale její příběh se začal psát teprve před pěti lety, kdy se čirou náhodou ocitla v posilovně a poprvé nasála vůni dřiny, bolesti a endorfinů z každého dalšího pokroku. Stala se jednou z těch, které neodejdou s pocitem rozčarování, ale zamilují se a pohybu, sebezdokonalování a těžkým činkám propadnou.

Věk jako překážka

V padesáti se ženy zaměřují na invazivní zákroky vedoucí k omlazení, ošálení stárnutí a k budování svalové hmoty se příliš nemají. Shirley ale motivovaly viditelné výsledky, spojila se s osobním trenérem a zapracovala na jídelníčku. Jí šestkrát denně a dbá na správné rozložení zdravých tuků, bílkovin a sacharidů. Přeslazené větrníky vyměnila za krůtí maso, ryby, rýži, vaječné bílky, ořechová másla a kopce zeleniny, aby dosáhla co nejlepších výsledků. Jak známo - vysoustružená postava začíná právě na talíři. V kombinaci se šesti tréninky týdně byla po pouhých 8 měsících Shirley připravená na svoji první soutěž.

Druhá rodina

Mám nespornou výhodu. Rychlý metabolismus a od přírody štíhlá postava jí byla konečně k dobru. Každý pohyb s činkou, mrtvý tah nebo dřep se nemusel prodírat přes vrstvy tuku, ale byl hned vidět a výsledky přicházely téměř okamžitě. To nakopává její sebevědomí a žene ji dál.

Už to vypadalo, že vyhoří jako spousta jiných žen, které s rozpaky vstupují do dalšího desetiletí. Ona našla komunitu lidí, kteří jsou stejně zapálení jako ona, mají stejné cíle a snaží se ujít totožnou cestu. Pohyb je pro ni jako droga. Navázala spoustu pevných přátelství a získala podporu lidí s podobnými zájmy. Na sociálních sítích velmi detailně popisuje každý krok, který ji přiblížil ke snu vystoupat na stupně vítěžů. Stalo se, ve své váhové i věkové kategorii platí za jednu z nejlepších, za tu s nejprogresivnější proměnou.

Doma jí visí několik medailí z místních i mezinárodních klání a vědomí, že silou, svaly i figurou strčí do kapsy i o dvě generace mladší "žabky", také není k zahození.