Shera Danese se narodila jako Shera Lynn Kaminski 9. října 1949 v Hartsdale v New Yorku. Se zajímavým vzhledem a dokonalým tělem byla předurčena ke kariéře modelky. O herectví se ale zajímala již od střední školy, kde byla členkou dramatického kroužku a objevovala se ve většině školních her. Krátce po maturitě se stala modelkou, rozhodla se nepokračovat ve studiu na vysoké škole a šla zkusit své štěstí do soutěží krásy. Absolvovala jich dost, až nakonec v roce 1970 získala titul Miss Pennsylvania World. Díky svému vítězství se stala známou a velmi oblíbenou reklamní tváří.

Popularity Shery Danese si všiml i filmový a televizní průmysl, a díky tomu v roce 1975 získala roli Kitty v seriálu Lékařský příběh. I když si zahrála pouze v jedné epizodě, herectví ji natolik chytlo, že se neváhala chopit dalších příležitostí a skočila po hlavě do světel reflektorů. Diváci ji mohli vidět ve filmu New York, New York nebo v seriálech Starsky a Hutch, Kojak a Family. Hrála také v populární sérii ABC Charlieho andílci z roku 1979.

Když se herečka objevila v šesté řadě seriálu Columbo, v epizodě Posvítit si na vraždu, nikoho to nepřekvapilo. O dva roky později, v roce 1978, v epizodě Smrt ve sklence vína už stála po boku Petera Falka alias inspektora Columba jako jeho oficiální žena. Nakonec Shera Danese vystupovala dohromady v šesti epizodách, což z ní udělalo nejčastěji obsazovanou herečku tohoto seriálu. Její výkon neprošel bez povšimnutí. Dostávala další role a její filmové portfolio se zdárně plnilo.

Se svým prvním a posledním manželem se seznámila na natáčení gangsterského filmu Mikey a Nicky v roce 1976 a po pouhém roce randění se vzali během velkého obřadu, kterého se 7. prosince 1977 zúčastnilo přes 200 lidí. Legendární vyznání lásky Petera Falka jeho manželce na předávání televizních cen v roce 2004 ukazuje, že jedno z nejdelších manželství celebrit bylo velmi šťastné.

Po Peterově smrti 23. června 2011 na komplikace způsobené zápalem plic a Alzheimerovou chorobou se Shera stáhla do soukromí a vystupovala pouze ve videích a na akcích podporujících stárnoucí zvířata. Dnes jednasedmdesátiletá herečka je jedním z nejhlasitějších a nejaktivnějších přispěvatelů různých charitativních organizací pro zvířata a předsedá Los Angeles Pet Memorial Park & Crematory v Calabasas v Kalifornii. (Zdroj: marriedbiography.org, květen 2020 a www.networthheightsalary.com, březen 2020)